FITOVAL

Intenzivna njega za borbu protiv peruti

15.03.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Problem peruti pogađa čak više od 50 posto odrasle populacije. Perut se vrlo često ponavlja i teško ju možemo riješiti jednom zauvijek, pogotovo kada se radi o tvrdokornom obliku. Zbog toga je važno ukloniti uzrok, a ne tragove

Perut se može javiti u obliku blagog perutanja vlasišta koje nalikuje suhoj koži, ali i u intenzivnijem obliku pri kojem se ljuskice u većim ili manjim nakupinama zadržavaju u kosi te ih često primjećujemo i na odjeći. Svrbež, crvenilo i nadraženost vlasišta često mogu biti prisutni u određenim intervalima. Ljuštenje vlasišta posljedica je smetnji u postupku deskvamacije. Zbog brzog pomicanja stanica prema površini kože vlasišta, keratinizacija nije potpuna što rezultira ljuštenjem mrtvih stanica u većim ili manjim nakupinama nagomilanih stanica.

Perut je za većinu populacije prvenstveno problem estetske prirode. Kronični karakter i tendencija čestog ponovnog pojavljivanja čine ju problemom koji je teško ukloniti. Iako se ne radi o po život opasnom problemu, on ipak utječe na kvalitetu života i djeluje uznemirujuće.

Različiti vanjski (životni stil, utjecaj okoliša, prehrana) i unutarnji faktori (imunološki, neurološki poremećaji, hormonalne promjene) utječu na nastanak peruti. Ipak, nove su znanstvene spoznaje dokazale da su gljivice Malassezia restricta i Malassezia globosa glavni uzročnik ovog problema. Njihov rast povezan je s povećanim stvaranjem sebuma vlasišta, ali i ubrzanom regeneracijom stanica vlasišta zbog čega dolazi do specifičnog nastanka peruti.

Nova generacija linije protiv peruti Fitoval koja ciljano djeluje upravo na glavne uzročnike peruti, gljivice Malasseziu restrictu i Malasseziu globosu, ali i na ostala ključna područja povezana s nastankom peruti.

Pažljivo odabrane aktivne supstance s klinički dokazanim učinkom u oba šampona nadopunjuju se u djelovanju te djeluju trostruko:
- kontroliraju rast i eliminiraju gljivice Malassezia restrictu i globosu - glavnog uzročnika peruti,
- usporavaju ubrzanu regeneraciju stranica vlasišta i normaliziraju njezinu strukturu
- uklanjaju ljuskice koje su nastale ljuštenjem površnog sloja vlasišta.

Proizvodi koji sadrže različite aktivne supstance pokazali su se najučinkovitijim naročito u osoba kod kojih samo jedna supstanca nema adekvatni učinak.

Fitoval, linija protiv peruti, sastoji se od dva šampona; šampona za intenzivnu njegu i šampona za učestalu njegu, koji sinergističkim učinkom osiguravaju cjelovit pristup problemu te na taj način doprinose brzom i dugotrajnom rješenje peruti, čak i tvrdokornog oblika uz učinak lijepe i zdrave kose. Vrlo jasna segmentacija omogućuje jednostavan izbor šampona ovisno o intenzitetu problema.

Šampon protiv peruti za intenzivnu njegu (100 ml) namijenjen je za jaku i tvrdokornu perut, perut koja se često vraća te kod svrbeži i nadraženosti vlasišta.

Šampon protiv peruti za intenzivnu njegu dokazao je dermatološki kontroliranim ispitivanjima izrazito smanjenje peruti i svrbeža vlasišta već nakon tjedan dana primjene. Zbog kombinacije dvije protugljivične supstance s različitim načinom djelovanja koje djeluju sinergistički izrazito je mala mogućnost nastanka rezistencije. Preporučena primjena je četiri tjedna, dva puta tjedno (maksimalno šest tjedana), a ako se proizvod upotrebljava kako bi se spriječila ponovna pojava tvrdokorne peruti, preporučena primjena je jedanput tjedno ili svaki drugi tjedan.

Šampon protiv peruti za intenzivnu njegu(200 ml) namijenjen je za blagu do umjerenu i povremenu perut, za dugotrajni učinak i zaštitu od povrata peruti nakon završene njege šamponom protiv peruti za intenzivnu njegu.

Šampon za učestalu njegu uklanja perut, obnavlja ravnotežu vlasišta, daje osjećaj svježine, a kosa postaje jača, mekša i sjajnija. Preporuča se za redovito pranje kose. Zahvaljujući hidratantnoj supstanci neće dodatno isušiti i iziritirati vlasište niti nakon duže primjene. Učinkovitost i sigurnost također su dokazani kroz dermatološki kontrolirana ispitivanja.

Oba šampona ne sadrže parabene i kolorante te su namijenjeni svim tipovima kose i vlasišta jer je sigurnost i dobra podnošljivost potvrđena i kod ljudi s osjetljivim kožom.