NEUGODNA POJAVA

Kako se zvijezde bore s ozbiljnim problemima kože?

22.03.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Kim Kardashian bolovala je od psorijaze, Jessica Simpson nije mogla izaći na pozornicu koliko je bila osuta aknama, a Alicia Silverstone promijenila je način prehrane kako bi se riješila prištića

Bez obzira na to je li riječ o prištiću koji se pojavio uoči važnog događaja ili ozbiljnijem dermatološkom problemu, mnogima od nas jasno je kako izgleda osjećaj sramote zbog vlastitekože. Slavnim osobama život u javnosti znači da su njihovi problemi s kožom tema tabloida i naslađivanja. Ipak, neke zvijezde progovorile su o neugodnostima sa svojom kožom, prenosi Huffington Post.

I lijepa Jessica Simpson imala je problema s kožom
Kim Kardashian
Zvijezdi realityja dijagnosticirana je psorijaza u prošlogodišnjoj sezoni serije 'Keeping Up With the Kardashians', i to nakon što se Kim zabrinula zbog osipa na nogama. Ona je bila neuobičajeno otvorena, podijelivši u javnosti pojedinosti o stanju svoje kože koje bi mnogi očajnički pokušali prikriti. Njezina lekcija glasi: budući da se pretpostavlja da stres može biti jedan od uzroka pojave neugodnih crvenih mrlja s bijelim ljuskama na koži, važno je da osobe s psorijazom imaju podršku obitelji i prijatelja.

Jessica Simpson
Iako je glasnogovornica brojnih proizvoda za njegu kože, pjevačica se nije libila progovoriti u o svojim problemima s aknama. 'Bila sam u fazi da mi je bilo neugodno izaći na pozornicu ili snimati fotografije', rekla je za časopis Parade. 'Bilo mi je neugodno biti Jessica Simpson. Kad imate problema s aknama, ključ je u pravilnom čišćenju kože koju istodobno ne smijete isušiti čestim pranjem', savjetuje Jesica. Perete li lice jakim sredstvom i često tretirate kožu pilingom, možete isušiti kožu od prirodnih ulja, zbog čega će vam biti neugodno zategnuta i suha.

Leann Rimes
Grammyjem nagrađena pjevačica kaže da se borila s niskim

samopouzdanjem kada su je oboljela od psorijaze kojom joj je bilo zahvaćeno 80 posto tijela. 'Stres je glavni okidač za moju psorijazu', rekla je za Everyday Health. 'Morala sam naučiti moć riječi 'ne' i kako će ta riječ će pozitivno utjecati na moje zdravlje.' Stres također može izazvati druge kožne bolesti, kao što su ekcemi, akne i osip, koji stvaraju zatvoreni krug kroničnih kožnih bolesti i trajnog stresa. Rimes kaže da se ona opuštala satovima joge, vježbanjem i šetnjama na svježem zraku.

Alicia Silverstone
Nakon što je postala vegan, Alicia je objavila kuharicu 'The Kind Diet ' u kojoj je napisala da je jednom morala ponovno snimiti filmsku scenu zbog akni. Nakon što je prigrlila veganstvo, njezine su se akne smanjile. 'Bilo je to poput magije', piše Silverstone. Srećom, utjecaj zdrave prehrane na koži pouzdaniji je od magije! Omega-3 masne kiseline koje nalazimo u ribama poput lososa, pomažu u borbi protiv suhe kože, namirnice jakih boja poput ružičastog grejpa i rajčice pune su likopena koji kožu čine glatkom, a cink i vitamin C važni su za zdravu kožu.

CariDee English
Manekenka koja je prije šest godina osvojila titulu 'America's Next Top Model' godinama se borila s psorijazom. U jednoj je fazi čak 70 posto njezina tijela bilo prekriveno neugodnim mrljama. English je sad glasnogovornica Nacionalne zaklade za borbu protiv psorijaze. O svojim problema govorila je i za stranicu Health.com za koju je pozirala gola, pokazujući tijelo koje je zahvatila psorijaza. 'Naučila sam da morate prihvatiti sve što imate. To ne znači da vam se to sviđa, nego samo da morate prihvatiti da je to dio vas.'