POŽELJNA ZA TREN

Kako na brzinu složiti fora frizuru

02.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ne morate biti vješti poput Edwarda Škarorukog da biste unijeli malo mašte u način na koji oblikujete kosu

Ležeran rep ili punđa omiljena je frizura većine vlasnica poluduge i duge kose. Zašto svoj uobičajeni friz ne biste osvježili? Umjesto zalizane kose, iznad čela načinite polukokoticu ili spiralno uvijte pramen poput Niveina modela na velikoj fotografiji.

Pletenice. Ove, proljetno-ljetne sezone Moschinovi modeli na velika vrata vraćaju pletenicu svijenu oko glave u stilu naših baka. Modernizaciju tradicionalnih pletenica predstavili su i Valentinovi modeli čije su glave bile 'okrunjene' pletenicom upletenom tehnikom riblje kosti.

Kovrče.
Kao i inače u životu, najčešće želimo ono što nemamo. Vlasnice ravne kose koje vječno maštaju o kovrčama lako će ih kreirati uz pomoć specijaliziranih proizvoda za njegu i oblikovanje iz linije L'Oréal Professionnel Curl Contour.

Ukrasi za kosu. Inspirirajte se proljetno-ljetnim modelima Louisa Vuittona čije su frizure, osim nemarno svezane punđice, krasili i tanki rajfovi.

Kad bi trebalo navesti samo jedan izvor inspiracije, za tinejdžerice, adolescentice i one koje se tako osjećaju, to bi bile besprijekorne frizure glumica iz TV serije 'Tračerica'. Maknemo li na stranu vrpce, ukosnice i ostale ukrase, njihov glavni adut je sjajna i zdrava kosa.

Obnova i oblikovanje. Kako vam kosa na početku proljeća ne bi izgledala rascvalo poput trešnjina drveta, omogućite joj oporavak. Isušenu i lomljivu vlas ojačat će šampon, regenerator i sprej iz Elsèveove linije Arginine Resist X3. Ljekovito ulje makadamije i argana u hvaljenim proizvodima američkog stručnjaka za njegu zahtjevne kose, Macadamia Natural Oil, preporodit će izgled svake frizure.

Nivein njegujući i zaštitni lak iz linije Long Repair olakšava manipulaciju dugom kosom, dok Generin briljantin u kremi Gel Cap Brill oblikuje kosu, a ne čini je krutom.