FRIZERSKI TRIKOVI

Kako zadržati sjaj obojene kose?

20.02.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Možda vam se pojedini savjeti učine neobičnima, ali kad ih testirate, otkrit ćete da zaista vraćaju sjaj kosi

Odabir prave nijanse. Recesija nas je natjerala da se sve češće 'farbamo' u kućnoj radinosti. Kako biste bili sigurni u rezultat, odaberite za dvije nijanse svjetliju ili tamniju boju od vaše prirodne, recimo iz palete hvaljenih boja za kosu L'Oréal Paris Casting Crème Gloss ili Schwarzkopfove boje u pjeni Perfect Mousse.

Ako razmišljate o drastičnoj promjeni, iz tamnog želite prijeći u svijetli spektar ili obrnuto, takvu zahtjevnu tranziciju radije prepustite stručnjacima. U frizerskim salonima 'testirajte' nove DIA-preljeve L'Oréal Professionnela koji prekrivaju sijede i naglašavaju sjaj.

Koliko često perete kosu? Ma koliko zvučalo banalno, prečesto pranje kose samo ubrzava ispiranje boje. Ako to činite svaki ili svaki drugi dan, teško da će vam sjajna nova boja potrajati duže od dva tjedna, kamoli dva mjeseca. Nabavite šampon i regenerator iz koje od specijaliziranih linija za njegu obojene kose, poput Panteneove Color Therapy. Također, pokušajte prati (ili bar ispirati) kosu mlakom, u svakom slučaju ne prevrućom vodom.

Zašto je važan regenerator? Zato što će kroz oštećenu i suhu vlas pigmenti boje, slikovito rečeno, brže 'iscuriti'. Samim time što ste uštedjeli bojenjem kod kuće, uložite u kvalitetnu njegu, poput Macadamijina regeneratora u kremi koji se ne ispire ili u dvostruki obnavljajući serum za jačanje strukture vlasi iz nove linije Kérastase Force Architecte.

Iz kategorije cjenovno pristupačnih proizvoda izdvajamo Nivein regenerator Intense Repair i onaj iz nove linije specijalizirane za njegu lomljive i isušene vlasi Elsève Arginine Resist. Jednom tjedno priuštite kosi kuru intenzivnom maskom i pazite da je nanesete što dalje od korijena i vlasišta.