KAKO ODABRATI SAVRŠEN MIRIS?

Kakav karakter, takav parfem

03.02.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Parfemi se, kao i ljudi, dijele po skupinama, karakternim crtama koje su za njih specifične. Glavne skupine parfema su aromatični, chypre, citrusni, cvjetni, drveni, kožni, orijentalni

U podskupinama često se mogu naći drveni vodeni, orijentalni gurmanski, cvjetni voćni itd. Svaka skupina odgovara određenom tipu karaktera. Cvjetni se parfemi preporučuju ženama koje su ženstvene i vole naglašavati seksipil. Citrusne note stvorene su za ljude koji uživaju u avanturama i kretanju. Orijentalni parfemi su namijenjeni mističnim i izrazito senzualnim osobama. Chypre note koriste ženstvene i elegantne, ali ipak samostalne djevojke koje vode bogat društveni život. Drvenasti parfemi bili su namijenjeni muškarcima, zbog svoje težine.

Danas na tržištu postoji veliki izbor drvenastih mirisa za originalne, samosvjesne i snažne žene. Aromatični mirisi danas se često nalaze u muškim parfemima, ali čine i ženske. Namijenjeni su snažnim osobama, koje su sigurne u sebe i vole se isticati. Voćne kombinacije namijenjene su pozitivnim i uspješnim osobama. Gurmanske note obično mirišu na čokoladu i slastice, a pridaju na maznosti i toplini parfema.

U Kozmo drogerijama može se pronaći široki izbor parfema koji pripadaju određenim spomenutim skupinama. Cvjetni parfemi mogu biti izrazito nježni, kao što su Bvlgarijeve Omnie, ali i nešto opojniji kao što je Eternity od Calvina Kleina. Cvjetnim mirisima često se dodaju i voćne note, kao kod Reveala Halle Berry, Wild Pearla Naomi Campbell, Lolite Lempicke ili Bossovog Hugo XX. Chypre cvjetne note daju na originalnosti i eleganciji, a primjer je Signautre For Her Victorije Beckham, te Gucci by Gucci. Cvjetni mirisi se vrlo često stapaju i s orijentalnom skupinom, pa se dobiju strastvene, opojne kombinacije kao što su Armani Code, Bvlgarijev Jasmin Noir ili Rabanneov Ultraviolet. Orijentalni mirisi mogu biti i samostalni, a to je slučaj s Lancome Hypnoseom ili Beckamovim Intimately Yours For Him. Izuzetno senzualni i snažni parfemi u sebi ujedinjuju drvenu i orijentalnu skupinu muških parfema, a to su The One for Men Dolce&Gabbane i Beckhamov Signature for Him. Isključivo drveni parfemi su obično izuzetno snažni, kao što je Rabanneov One Million, a u kombinaciji s cvijećem dobivaju na eleganciji, kao što je to slučaj s Guccijevim Rushem II, Moschinovim I Love Love ili Kenzovim Amourom, te muškim Moschino parfemom Uomo. Aromatični mirisi su originalni, a takav je muški parfem Forever od Moschina. Zanimljiv spoj snage i osvježenja nalazi se u parfemu Green Tea Elizabeth Arden, koji u sebi spaja citrusnu i aromatičnu skupinu.

Odabirom idealnog parfema, parfemskog seta ili parfumiranog deo spray-a imate pravo sudjelovati i u Mirisnoj avanturi u Kozmu, novoj nagradnoj igri. Više o parfemima iz Kozmo drogerija, pogledajte na www.kozmo.hr.