S.O.S. MAKE-UP

Kako šminkom izbrisati umoran izgled lica

27.01.2012 u 07:41

Bionic
Reading

Kao što organizam žudi za detoksikacijom nakon blagdanskog pretjerivanja u iću i piću, tako i lice treba odmor od teške šminke

Prije nego što se počnete baviti izvanjskim saniranjem postblagdanskog izgleda - podočnjacima, bljedilom, upalim izgledom lica - pomozite organizmu da se oporavi iznutra. Umjesto alkoholnih i gaziranih napitaka pijte vodu i čajeve; tešku hranu zamijenite grickanjem voća i povrća, po mogućnosti svježeg; umjesto mesa, navalite na ribu.

Kojim to spasonosnim make-up trikovima možete maskirati posljedice višednevnog partijanja?

Puder ili BB krema. Ako ste nepravilnosti na licu dosad uspijevali prikriti vjernim korektorom, vjerojatno su ovo najkritičniji dani u godini kada morate pribjeći svestranom puderu. Bourjois je nedavno lansirao lagani tekući puder sa zaštitnim faktorom 15, Flower Perfection, koji je opremljen spužvastim aplikatorom za lakše nanošenje.

Za vlasnice zrele kože Vichy je kreirao toniranu kremu Neovadiol Lumière. Za razliku od uobičajenih toniranih krema, ova pripada popularnom hibridu između njegujućeg i dekorativnog kozmetičkog proizvoda: famozna BB krema, kao što joj i ime kaže (blemish balm), prikriva nepravilnosti i bore, tonira ten i istodobno 'liječi' sve nepravilnosti.

Usne ili obrazi.
Nanošenjem ružičastog rumenila trenutačno ćete osvježiti lice. Jeste li testirali inovativno rumenilo američkog make-up stručnjaka Benefit? Za razliku od rumenila u puderu ili kremi, Bene Tint je u tekućem stanju i izgleda kao lak za nokte. Kistićem nanesite nekoliko kapljica rumeni na vrh obraza pa ih ravnomjerno razmažite prstom duž jagodične kosti.

Oni koji su skloni još jednostavnijim šminkerskim rješenjima – sjajilo će vjerojatno iskoristiti ne samo za naglašavanje usnica nego i za diskretno osjenčavanje obraza.