KORAK PO KORAK

Kako imati frizuru poput Kate Middleton

23.12.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Ovih se dana Kate Middleton u javnosti pokazivala, osim u fenomenalnoj dizajnerskoj odjeći, s fenomenalnom frizurom – bujnom kosom s golemim loknama. Kako postići takav look?

Chelsea-feniranje popularno je među britancima, nazvano tako po frizerskom magu Richardu Wardu iz spomenutog grada. Takvo je friziranje zaslužno za lokne kakvima je Kate Middleton sve zadivila kada je proteklog tjedna s princom Williamom posjetila londonsko sklonište za beskućnike. U haljini Ralpha Laurena, primijetit ćemo usput.
Prije nego što otkrijemo tajne Richarda Warda, napominjemo da on brine za kosu cijele obitelji Middleton, uključujući Pippu i majku Carol

I, kako postići tu prekrasnu, bujnu frizuru?

Šišanje
Kosa se šiša slojevito, ali i najkraći sloj kose mora sezati do ispod ramena. Prvi se sloj fenira u kovrče sve do brade, i tako sloj po sloj. Kad se jednom ošišate kao Kate, ne morate se opet brzo šišati kao kod drugih frizura. Bit će dovoljno skratiti je svakih 12 tjedana. Nemojte čekati dulje, jer će vam frizer teško postići traženi volumen.

Boja
Muškarci vole plavu kosu? Ne više, čini se. Sjajna kestenjasta je kosa ta koju svi traže. Richard sugerira organsku biljnu boju, a on koristi L’Orealovu boju Symbio i Fuente Organic. Djeluju prirodno i valja ih obnavljati svakih nekoliko mjeseci.
Preporučuje i kombiniranje sa preljevom za sjaj kose.

Tretmani
Tretmani keratinom, prirodnim proteinom koji se i inače nalazi u kosi, zaslužni su za iznimnu ljepotu kose. Nahranjena kosa izgleda zdravo, mekša je i sjajnija od tjemena do vrhova, a puno se lakše i brže fenira. Tretman košta oko 150 funti (oko 1300 kuna) i traje dva i pol sata te se takva kosa ne smije dirati tri dana. Nakon toga se kod kuće opere, i zablista.
Pokušati možete i s proteinima svile i drugim maskama.

Održavanje
Kate redovito posjećuje frizera, zato joj kosa i frizura uvijek izgleda jednako dobro. Za održavanje kose za ovu frizuru treba imati i dobar šampon i regenerator, Katein frizer preporučuje Kerastase Satin Range ili svoj vlastiti 'izum' pod nazivom Richard Ward Couture Hair HydraSlim.
Tanku kosu valja prati svaki dan, a za Kate je dovoljno prati je svaki drugi dan. Kosa vam, naime, neće sjajiti i biti tako voluminozna trećeg dana.

Feniranje
Feniranje je ključno za Katein look. Chelsea-feniranje daje sofisticiranu frizuru kojom duga kosa slobodno leluja u loknama.

Koraci ako to radite kod kuće:
1. Ostavite si najmanje 45 minuta vremena! Operite je i stavite regenerator. Prstima umasirajte proizvode u kosu, potičući cirkulaciju tjemena. Ispirite kosu barem dvije minute! Lagano pređite ručnikom po kosi.
2. Nanesite proizvod za stiliziranje kose, ulje ili serum, od sredine do krajeva kose.
3. Kosa mora ostati 80 posto mokra kad je krećete fenirati, inače će biti presuha i teško ćete je stilizirati.
4. Počnite je fenirati sprijeda, ako to radite kod kuće, jer će taj najvidljiviji dio vaše kose biti najvlažniji i time najbolje stiliziran.
5. Sušite sloj po sloj okruglom četkom, a vaš fen mora imati nastavak koji ipak nemojte prisloniti direktno na kosu. Omotajte kosu na viklere srednje veličine, one na čičak, i ostavite ih na kosi oko pola sata, dok se oblačite.
6. Viklere skinite prije nego što izađete iz kuće. Čim ih skinete, spustite glavu i prstima prođite kroz kosu kako biste razdvojili lokne.

Završni dodir
Možete nanijeti malo seruma za sjaj i definiranje slojeva, a kosu zatim pošpricajte lakom. Nikako je nemojte češljati!