MIRISNI IZBORI 2011.

Po kojim ćemo parfemima pamtiti ovu godinu?

02.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U nevjerojatnoj konkurenciji od gotovo 1000 mirisnih lansiranja godišnje mogu opstati samo najbolji i najoriginalniji. Koji su to ove godine?

Početkom godine lansiran je YSL-ov Belle d'Opium, predstavnik nove generacije orijentalnih parfema prilagođenih ukusu mlađe publike nenavikle na teške note. Poput opijumskog originala iz 1977., i opijumska je ljepotica podigla prašinu kontroverznom kampanjom u kojoj francuska glumica i model Melanie Thierry pozira i pleše u vrlo sugestivnim pozama.

Uoči ljeta r'n'b diva raskošnog glasa i stasa Beyoncé svom originalnom mirisu Heat pridružila je prigodnu inačicu Heat Rush. U maniri 'elementarne nepogode' kojom ruši rekorde prodaje na glazbenim ljestvicama, poharala je i top-listu celebrity mirisa. Na njoj je posljednjih desetak godina glavnu riječ vodila njena kolegica Britney Spears. Ove se godine rehabilitirala u svakom pa i parfemskom smislu lansiravši cvjetno-voćnu inačicu Cosmic Radiance

Jesen je tradicionalno najužurbaniji dio godine za nova parfemska lansiranja. Ove su najviše pažnje privlačili noviteti progresivnih modno-parfemskih brendova. Američki dizajner Marc Jacobs lansirao je po nekoliko mirisnih inačica za svako godišnje doba, Daisy Eau So Fresh za tople dane, a za hladne Daisy Hot Pink Oh, Lola! Daisy i njezina mlađa sestra Lola početkom godine pojavile su se u formi krutog parfema skrivenog u neodoljivom prstenu-medaljonu.

Zavidan broj posjetitelja Burberryjeve Facebook stranice oduševila je odluka britanskog dizajnera Christiana Baileyja da lansira intenzivni cvjetni parfem Body, koji nije privlačio samo izazovnim izvijanjem tijela seksi glumice i modela Rosie Huntington Whiteley nego i neobičnom cilindričnom bočicom.

Na 40. rođendan legendarne 'Devetnaestice' Chanelov kućni nos Jacques Polge lansirao je svježu pudrastu verziju cvjetnog No.19 Poudré