IZMEĐU KRAJNOSTI

Kako riješiti problem suhe kože ruku i stopala?

30.11.2011 u 08:49

Bionic
Reading

Ako su ruke zimi najizloženiji dio tijela, a stopala najzaštićeniji, zašto je koža na obje strane suha i ispucala?

Za razliku od ostatka tijela, koža na šakama je znatno tanja i opremljena je s mnogo manje lojnih žlijezda. Ne samo da ruke same sebe slabije podmazuju, nego ih svako malo peremo i izlažemo naglim promjenama suhog toplog i oštrog hladnog zraka. Kako bi se zaštitio od toplo-hladnih i suho-vlažnih krajnosti, površinski sloj kože, stratum corneum, postaje deblji pa se brže isušuje.

Koža stopala
tradicionalno je najsuši dio tijela. Dok jedni imaju periodičnih problema s kartonski ispucalim stopalima, manje sretne taj problem prati tijekom čitave godine. Stopala zimi dodatno utopljujemo i 'gušimo', čime pospješujemo isušivanje njihova inače slabog prirodnog masnog sloja. Na vlažnost toga dijela kože negativno utječu i izrazito vrele kupke, preuska obuća, čarape od sintetičkih materijala...

Rješenje? Redovito impregniranje kože ruku i stopala hidratantnim i hranjivim kremama. S tim da treba izbjegavati nanošenja kreme između nožnih prstiju. Najbolje doba za izvođenje tog estetsko-zdravstvenog rituala je razdoblje prije odlaska na spavanje.

Koje kreme?
Jednom od triju krema na bazi prirodnih sastojaka iz Rosalove linije Hands možete riješiti oba problema. Čak tri problema rješavaju četiri Garnierova hranjiva mlijeka za njegu suhe kože tijela. Bez straha se njime impregnirajte od vrata do pete, brzo se upija pa ne usporava odijevanje.

Poštenu pedikuru u kućnoj radinosti izvršite setom kvalitetnih proizvoda njemačkog stručnjaka Titania. Rješavanje ozbiljnijih problema s kožom stopala povjerite specijaliziranim proizvodima iz Douglasove linije Nails Hands Feet ili onima iz Oriflameove linije Feet Up koji imaju umirujuće i antibakterijsko djelovanje.