ISTRAŽENO I DOKAZANO

Muškarci se spremaju dulje nego žene

21.11.2011 u 08:55

Bionic
Reading

Pred izlazom iz stana muškarac čeka u kaputu, dok se žena još uvijek šminka – to je jedna od najstarijih predrasuda o muško-ženskim odnosima. Ipak, nedavno istraživanje pokazuje da su žene te koje čekaju

Prosječni muškarac dnevno troši 81 minutu na spremanje, pokazuje najnovije istraživanje. Ta brojka uključuje tuširanje, umivanje, brijanje, sređivanje kose i odabir odjeće. Istodobno, za njihove dnevne aktivnosti uljepšavanja žene troše 75 minuta.

Ovo istraživanje, koje pokušava pobiti jedan od najprisutnijih mitova o razlikama između muškaraca i žena, proveo je poznati britanski hotelski lanac Travelodge, a prenosi Daily Telegraph. Nije, dakle, istina da se muškarci spremaju brzo, a žene cijelu vječnost.

Nadalje su izračunali da muškarci prosječno troše 23 minute pod tušem, u usporedbi s 22 minute, koliko za istu stvar treba ženama. Odabir odjeće – što se uvijek smatralo operacijom koju muškarci obavljaju u trenu, dok žene satima stoje pred ormarom – također pokazuje da su dame brže: muškarcima treba 13, a ženama 10 minuta.

Ova inventura intimnih navika pokazala je da prosječni Britanac nema blage veze kolika je vrijednost njihove toaletne torbice. Prosječna vrijednost koju su naveli ispitanici iznosila je 52 funte, dok je ona u stvarnosti 156 funti – dakle, oni su bili uvjereni da na higijenu i ljepotu troše tri puta manje nego li uistinu troše. Istraživanje ne navodi razlike u vrijednosti muške i ženske torbice, što bi svakako bio zanimljiv podatak.

Bez obzira, glasnogovornik hotela potvrdio je da uočavaju ozbiljan rast broja zaboravljenih toaletnih torbica, što dodatno potvrđuje da nismo svjesni njihove vrijednosti. U gotovo pet stotina hotela zaboravi se gotovo 10.000 godišnje, a ponekad njihovo vraćanje stoji ozbiljan novac – tako je neimenovana dama platila sto funti putnih troškova za dizajnersku torbicu čiji je sadržaj vrijedio više od tisuću funti.