DOBRE IDEJE

Kako sami možete napraviti modernu frizuru

03.11.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Nivea kolekcija jesen/zima 2011. godine putuje kroz cijelo stoljeće stilova i frizura. Nova kolekcija nadahnuta je najvećim ikonama stila kroz svako desetljeće te ih prezentira na nov, moderan način i dokazuje koliko su ti stilovi bitno utjecali na frizure danas

Neke frizure bezvremenski su klasici. Primjerice, bob je takva frizura. Valovite frizure i kovrče, baš kao nekada, i danas se pojavljuju na crvenom tepihu. Iste tehnike kao nekada koriste se i danas, samo s modernijim pristupom.

Što onda frizuru čini vječnom? Stilistica Sally Brooks smatra da je stvar u jednostavnosti: 'To je nešto što se prenosi kroz stoljeća.'

Dvadesete - moderni bob

Bob frizura doživjela je popularnost u vrijeme Prvog svjetskog rata. Ta je frizura izazvala revoluciju u načinu na koji žene uređuju kosu - žena je tada, skrativši svoju frizuru, postala odvažnija i sigurnija u sebe.

'Moderna bob frizura ima mekše vrhove i ne šiša se oštro kao u 20-ima. Laganiji pramenovi dopuštaju kosi da se slobodno kreće te frizura djeluje puno prirodnije pa tako i odgovara mnogim oblicima lica', ističe Sally Brooks.

Kako napraviti frizuru:
1.korak: Osušite kosu ručnikom te nanesite NIVEA BLONDE GLOSS pjenu na kosu. Počeljajte kosu kako biste ujednačili djelovanje pjene.
2.korak: Počnite kosu sušiti fenom. Za visoki sjaj, usmjerite topli zrak fena u smjeru rasta kose - prema dolje.
3.korak: Širokom četkom jednostavno četkajte s jedne strane vlasišta na drugu,kako bi frizura izgledala prirodnije. Za stvaranje većeg volumena i elastičnosti kose, za početak sušite korijen kose suprotno vlasištu.
4.korak: Frizuru završite NIVEA DIAMOND GLOSS sprejem za kosu kako bi se postigao vrhunski sjaj.

Pedesete - rock & roll

U 1950-ima, kosa je bila zaigrana, zabavna i mladenačka. Jedna od najpoznatijih frizura, tada je bio visoko podignuti konjski rep. Ravnanje, izvlačenje i oblikovanje tada je ušlo u modu. Na moderan način, kombinira se rep i visoka punđa te se stvara visoka, ali casual frizura. Kombinacijom se, s jedne strane, dobiva na dojmu podignutosti frizure na kruni glave, dok ostatak

kose ostaje opušten i poletan.

'Šiške frizuri daju moderan izgled, a crvene su sada u trendu', kaže Sally Brooks.

Kako napraviti frizuru:
1.korak: Vrh glave sušite sušilom koristeći veliku okruglu četku za feniranje. Ostatak nzačešljajte unazad kako bi se stvorio volumen u korijenu i kako bi vrhovi dobili na elastičnosti.
2.korak: Podignite kosu u visoki rep te pramene uvijte u velike uvijače. Pustite da se kosa ohladi, prije skidanja s glave.
3.korak: Raščešljajte kosu običnim češljem, ne bi li se učvrstila i vizualno zadebljala.
4.korak: Podijelite kosu u dva dijela. Svaki dio presavijte i učvrstite ukosnicom ili elastičnom gumicom. Pazite da rubovi kose ostanu živahni kako bi frizura bila moderna. Na kraju, nanesite NIVEA LONG REPAIR sprej za kosu.

Sedamdesete - hippie

1970–ih godina žene su se željele osjećati udobno i opušteno. Kosa mora biti prirodna i u pokretu kao nikada prije.

'Naša interpretacija ove sezone je - savršenstvo - kosa koja jednostavno izgleda sjajno. S neobaveznim razdjeljkom te nježnim, prirodnim valovitim pramenovima, ova je frizura svakodnevna i moderna, a uz mali dodir mijenja se prema svakoj prigodi', naglašava Sally Brooks.

Kako napraviti frizuru:
1.korak: Nakon što nanesete NIVEA FLEXIBLE CURLS pjenu za kosu, osušite je sušilom glave okrenute prema dolje, kako bi se postigla maksimalna gibljivost kose.
2.korak: Napravite razdjeljak po sredini glave. Koristite uvijač za kosu ili četku za uvijanje a sušilo usmjerite da puše nasuprot licu, pomičući sušilo od središta prema stražnjoj strani glave.
3.korak: Zamahnite nekoliko puta kosom gore-dolje kako bi omekšali kovrče i stvorili prirodni look
4.korak: Ispletite dvije male pletenice sa svake strane te ih lagano učvrstite ukosnicom na stražnjem dijelu glave. Na kraju, nanesite NIVEA VOLUME SENSATION sprej za kosu.

Osamdesete - superstar

Kada su šišanje i bojenje kose u pitanju, 80-te su bile razdoblje eksperimentiranja. Regeneriranje nije bilo bitno, kosa je izbijeljivana te oblikovana na načine koji prije nisu bili korišteni. Svi su imali 'veliku kosu', bez obzira na to je li bila podignuta ili pak neurednog i divljeg izgleda. Kosa je činila važan dio outfita.

'Naša varijatna ove frizure, izbijeljena, oblikovana kremastim gelom, pjenom i sprejem, savršena je za ovo razdoblje. Radi se o varijaciji svevremenskog boba - slojevitosti frizure potrebna je i dužina kako bi se ovaj stil zadržao modernim', napominje Sally Brooks

Kako napraviti frizuru:
1.korak: Nanesite NIVEA VOLUME SENSATION pjenu na kosu te raščešljajte kako bi se pjena upila ravnomjerno.
2.korak: Napravite razdjeljak nisko i na stranu te sušite korijen i vrhove kose malenom četkom za feniranje.
3.korak: Kako bi se vrhovi kose isticali, okrenite četku van te kosu fenirajte odozdo.
4.korak: Završite sa nanošenjem NIVEA kremastog gela za kosu po cijeloj dužini, zatim frizuri podarite čvrstoću NIVEA COLOR PROTECT sprejem za kosu.

Devedesete - metrosexual

Neobavezno oblačenje postalo je cool, žene sve više odabiru odjeću jakih kontura i tekstura. Slično je i s frizurom. Hlače od odijela postale su važan dio ženske garderobe, a riječ uniseks snažno utječe na modu.

'Naša interpretacija ovog razdoblja označava jednostavnost stila sa muškolikim izgledom i visokim sjajem. Naglasak je na jednostavnosti stila, dakle, jedostavne i jasne linije, ali i jaki osjećaji izraženi su frizurom', naglašava Sally Brooks.

Kako napraviti frizuru:

1.korak: Izdvojite gornji dio kose da ne smeta. Njime ćemo se baviti kasnije.
2.korak: Dok je kosa još vlažna, nanesite NIVEA DIAMOND GLOSS pjenu površinom cijele kose te raščešljajte. Kosu zavežite u jednostavni konjski rep kojeg ćete potom vezati gumicom za kosu, pa vrh repa zakrenite u urednu punđu.
3.korak: Pramenove izdvojene na vrhu glave, sada začešljajte na jednu stranu te zamotajte unatrag i pričvrstite ukosnicom.
4.korak: Frizuru završite nanoseći NIVEA kremasti gel kako bi se postigla zaglađenost i sjaj. Tada nanesite NIVEA DIAMOND GLOSS sprej za kosu na cijelu frizuru kako biste dobili završni, savršeni sjaj.

DANAS - sofisticirana

Danas prolazi sve, ukoliko je kosa sjajna i poletna. Jarke boje sada su prošlost, a u modu ulazi sve prirodno i sjajno. Frizure se nose poletne, slojevitost i dužina pramenova nam pomažu u stvaranju dojma gustoće, a prirodna ljepota predstavlja luksuz.

'Naša frizura temelji se na kvaliteti kose, a naglasak je na prirodnoj ljepoti', kaže Sally Brooks.

Kako napraviti frizuru:

1.korak: Ova frizura sadrži volumen u vrhovima kose, a ne blizu vlasišta. Kako bi to postigli, nanesite NIVEA VOLUME SENSATION pjenu po cijeloj dužini kose te raščešljajte za ravnomjerno upijanje.
2.korak: Osušite kosu sušilom, a tijekom je češljajte četkom s prirodnim dlakama. Četkajte kosu dok se ne osuši, a zatim češljem napravite razdjeljak sa strane.
3.korak: Koristeći veliki uvijač za kosu, uvijte je u smjeru suprotnom od lica, u velikim pramenovima. Ne uvijajte kosu više od razine uha, kako bi se gornji dio kose zadržao tanji i bez volumena, koji krasi samo pramenove.
4.korak: Četkajte kosu četkom prirodnih vlakna, kako bi frizura bila punija i mekša. Završi s NIVEA LONG REPAIR sprejem za kosu.

Zaigrajte nagradnjaču na tportalu i osvojite Niveine proizvode za kosu!