INSTANT RJEŠENJA

Kako brzo i jednostavno sakriti izrast na kosi?

09.12.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Korijen kose već polako daje naznake da ste zapravo brineta, a ne platinasta plavuša, ali niste stigli do frizera? Evo nekoliko savjeta kako sakriti izrast na kosi dok ne stignete na bojanje

Naravno da je jedini način da sakrijete izrast ponovno bojanje. No ako vam se dogodi da imate važan poslovni sastanak ili idete na večeru s prijateljima koji vas dugo nisu vidjeli, nije zgodno da ostavite dojam da ne marite previše za svoj izgled. U takvim hitnim situacijama postoji nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da što pristojnije izgledate dok ne nađete vremena za bojanje i posjet frizeru.

Tapiranje

Ako malo natapirate kosu, da se odigne od tjemena, izrast će biti manje primjetan, piše Angela Vee za associatedcontent.com. Kad operete i isfenirate kosu, uzmite češalj i lagano tapirajte uz korijen prema gore. Za to je potrebno malo više vremena, ali može poslužiti kao prva pomoć.

Isprobajte i suho pranje kose
Iskoristite trake, marame ili rajfove

Takvi dodaci za kosu nisu skupi i ima ih u svim bojama, uzorcima te raznih širina i veličina. Ovisno o tome koliko ozbiljno morate izgledati za određeni događaj ili izlazak, možete koristiti šire trake ili uzeti dva do tri tanja rajfa i posložiti u kosu tako da budu malčice razmaknuti. Također možete preklopiti dvije trake za opušteni look, dok idete na kavu s prijateljicama ili do tržnice. Marame su jednako dobro rješenje jer se mogu dosta široko vezati, a djeluju prilično romantično, čak i kao zgodan modni detalj.

Suho pranje kose

U službi brzog rješenja može vam pomoći šampon za suho pranje. Nanesite sprej na korijen kose i pazite da svaki dio bude dobro prekriven. Ukoliko ga možete nabaviti, postoji i šampon za suho pranje u boji, a on će svakako biti najbolje rješenje jer će lagano obojiti izrast. Šamponi za suho pranje čine kosu punijom, s više volumena, pa će se izrast manje primjećivati.

'Šamponi za suho pranje štite boju na kosi, a oni koji imaju i boju čuvaju onu koju ste nanijeli prije', rekao je za canadianliving.com Patrick Melville, poznati stilist koji je u Holywoodu radio s mnogim zvijezdama poput Demi Moore i Catherine Zeta-Jones.

Preporučuje se da češće koristite šampone za suho pranje kada počnete primjećivati izrast. 'Osim što skrivaju izrast, dobri su i protiv masne kose', kažePatrick Melville.

Volumen

Ako možete,nakovrčajte kosu jer ćete dobiti volumen i izrast će se manje vidjeti. Također možete složiti visok rep, ali nemojte zalizati kosu, već je prethodno opet malo natapirajte da se sakrije korijen.