JEDNOSTAVNI TRIKOVI

Kozmetičke tajne koje će vam promijeniti život

30.09.2011 u 09:11

Bionic
Reading

Usvojite jednostavne trikove koji ne koštaju ništa, a doslovno uljepšavaju svakodnevicu i lice

Uštedite vrijeme. Umjesto da svaki dan nanosite prvo serum pa dnevnu kremu, činite to samo jednom tjedno. Serum nanesite prije maske (hidratantne ili hranjive), kao što to čine kozmetičarke. Aktivne tvari mnogo će lakše penetrirati, a koža će izgledati znatno svježije. Lice je spremno za noćnu kremu.

Budite strpljivi. Učinkovitost i kvalitetu pojedine kreme ne možete procijeniti nakon samo tri dana korištenja. Za takav sud trebate je koristiti bar tri mjeseca. Koži treba vremena da 'čuje', 'razumije' i prilagodi se novim aktivnim sastojcima. Računajte da novim stanicama kože trebaju oko tri tjedna da se 'probiju' do površine lica.


Uklonite sve zapreke. Riješite se odumrlih stanica koje sprečavaju prodiranje kreme, čime zapravo poništavaju njezin učinak. Izvršite piling lica jednom tjedno, ali pritom nemojte biti agresivni. Savjetuje se nježna eksfolijacija preparatom koji umjesto grubih zrnaca ili granula za piling sadrži enzime.

Budite upućen korisnik. Nemojte trošiti na svaku novu kremu koja se pojavi na tržištu. Upoznajte potrebe svoje kože. Imate li problema sa sivim tenom i opuštenom kožom, birajte kreme na bazi AHA kiseline. Ako pušite i lice vam je ispijeno, vaš aktivni sastojak je vitamin C. Kad želite spriječiti ubrzan nastanak bora, odaberite preparat na bazi hijaluronske kiseline.

Odaberite slojevito nanošenje,
poput Azijatkinja. Naime, različiti aktivni sastojci često nisu kompatibilni u formuli jednog preparata, poput retinola, odnosno vitamina A, i askorbinske kiseline, odnosno vitamina C. Prvo nanesite, recimo, serum na bazi vitamina C pa kremu na bazi vitamina A.

'Podgrijte' prije nanošenja. Prije nego što utrljate kremu, zagrijte je među (čistim) prstima, baš onako kako to čine kozmetičarke. Što je 'toplija', lakše će se upiti u lice.