NEKA TRAJE...

Zadržite miris ljeta na koži

26.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kako produljiti ljeto i nakon povratka s godišnjeg? Limitiranim izdanjima ljetnih parfema za nju i njega

Praksa lansiranja ljetnih izdanja mirisnih klasika za nju i njega, poput kultnih Davidoff Cool Water, Kleinova Eternity Summer, Herrerine 212 ili Gaultierova Classique i Le Mâle, postoji relativno kratko, tek pet-šest godina, ali objeručke su je prihvatili svi veliki parfemski brendovi.

Osnovna razlika između originala i njegova ljetnog izdanja, u ovom slučaju toaletnih voda za nju i njega, načelno je u lakšim kompozicijama koju su primjerenije ljetnim vrućinama. Katkad to znači da ljetne verzije imaju naglašenije citruse u gornjoj noti, a katkad je riječ o znatno izmijenjenim formulama zbog koji nam se ljetno izdanje može svidjeti više nego original. Najbolji primjer potonjega zahtjevni su Muglerovi parfemi Angel i Alien, koji u uvijek drugačijim i iznenađujućim koncentracijama ljetnih toaletnih voda svake godine privuku nove obožavatelje kojima originali nisu baš najbolje 'sjeli'.

No omiljeni miris ljeta, barem na našim prostorima, već deset godina predstavlja Light Blue za nju, a posljednje četiri godine pridružio mu se i muški parnjak talijanskog dvojca Dolce&Gabbane. Za razliku od navedenih limitiranih ljetnih izdanja, Light Blue se može nabaviti i usred zime i nema razloga mijenjati svoju megauspješnu formulu s prepoznatljivom kombinacijom osvježavajućeg limuna i zelene jabuke, prozračnih esencija jasmina i ruže.

Uoči skorog gostovanja najbržeg živućeg Zemljanina na atletskom mitingu u Zagrebu, obožavatelji Usaina Bolta vjerojatno će se rado 'zaogrnuti' Puminom toaletnom vodom Jam, čiji je neuhvatljivi trkač zaštitno lice. Za Usainove obožavateljice Puma je pripremila žensku varijantu svježeg sportskog cvjetno-voćnog mirisa Jam