Ljepota A BROJEVI SVE VEĆI

Žene se srame velikih stopala

Potražnja za većim brojevima ženskih cipela sve više raste i britansko istraživanje pokazuje da je priznavanje broja cipele jedan od neugodnijih dijelova kupovine za žene većih stopala

Istraživanje koje je provela kuća Debenhams među tisuću žena s brojem noge 43 ili većim pokazuje da se njih 82 posto srami veličine svoga stopala.

Polovica ispitanih žena kazala je kako se srami zatražiti svoj broj u prodavaonicama, a 36 posto ih se srami skidati cipele u javnosti.

U posljednjih deset godina prosječni broj cipele porastao je na broj 39 a povećani zahtjevi za brojem 43 za posljedicu imaju da trgovci naručuju 80 posto više cipela u tom broju.

Razlog je prije taj da stopala žena postaju šira a ne dulja, što pak stručnjaci povezuju s porastom prosječne težine žena.

Cipele većih brojeva s visokim petama sada se prizvode uz pomoć novih matrijala i tehnologija nezamislivih prije desetak godina kako bi bile čvršće i sve više slavnih žena s većim stopalima poput Nicole Kidman, Michelle Obama ili Paris Hilton šeće ih crvenim tepisima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više