AH, TE ŽENSKE BRIGE

'Je li mi stopalo preveliko u ovim cipelama?!'

04.08.2011 u 11:07

Bionic
Reading

Oduvijek se smatralo nepristojnim pitati ženu koliko ima godina. Ali čini se da je u posljednje vrijeme postalo jednako neukusno raspitati se o daminom broju cipela

Moderne žene postaju iznimno osjetljive kad je riječ o veličini njihove obuće jer se još uvijek smatra da je veliko stopalo odlika muškaraca, kažu rezultati studije koju citira

Daily Mail, u kojem se tvrdi da gotovo polovica žena laže svojim prijateljicama i partnerima o veličini cipela.

U posljednjih nekoliko godina žensko stopalo naraslo je za gotovo tri broja: od standardnog broja 38 do veličine 41, koja je sve češća, a 82 posto anketiranih žena izjavilo je da se posebno srami broja 41 i 42.

Smatra se da se u posljednjih nekoliko godina žensko stopalo nije produžilo nego proširilo, a razlog tomu je povećanje prosječne visine i težine u ženskoj populaciji. Zbog osjećaja srama dvije trećine žena izjavilo je da ne traži pomoć u trgovini cipela, a jedna trećina kaže da se osjeća neugodno ukoliko mora izuti obuću u javnosti.

Trgovci su izračunali da se posljednjih godina zahtjev za ženskim veličinama 40, 41 i 42 povećao za 80 posto pa se čini da će uskoro biti teško pronaći obuću broj 37. Stručnjaci tvrde da je riječ o evolucijskim promjenama jer su nove generacije sve više i veće.

Ipak, problema sa stidom nemaju slavne osobe koje nose velike brojeve obuće. Cipele broj 41 nose Nicole Kidman, Michelle Obama i Kate Winslet.