SEKSI I NA PLAŽI

Najpoželjnije morske frizure

20.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Zaboravite na češljanje! Doznajte kako vjetar, sunce i sol možete pretvoriti u svoje saveznike i frizerske majstore

Najbolja frizura za plažu? Nabrzaka smotane punđe smatraju se najzahvalnijima jer štite kosu, s posebnim naglaskom na vrhovima, od štetnog djelovanja sunca i soli. No, i kad je u punđi, kosa još uvijek nije potpuno zaštićena. Nećete pogriješiti nanesete li koji od 'ljetnih specijalaca', poput Phytova anti-age seruma Phytodensium ili ulja u spreju s UV filtrima poput onog iz linije L'Oréal Paris Solar Sublime

Što s kratkom kosom? U eri trenda kratkih frizura, poput dječački šarmantnih pixieja kakve je popularizirala poterovka Emma Watson, nije naodmet upozoriti da zaštitite vlasište od izravne izloženosti UV-zrakama. Zadnje što vam treba guljenje je kože i s toga dijela tijela.

Kako zaštititi boju? Otiđite na farbanje tri-četiri tjedna prije ljetovanja kako bi se kosa stigla oporaviti od kemijskog šoka. Naravno, i kad je kosa obojena, zaštita na plaži od ključne je važnosti jer združenim djelovanjem sunca i soli kosa posvijetli za nekoliko nijansi.

To je prognoza kojoj će se razveseliti brojne brinete čiji bi pramenovi mogli poprimiti seksi plavičaste tonove kao kod ljepotica s kalifornijskih plaža. Takve sreće neće biti obojene plavuše, crnke i riđokose čija boja može otići u manje poželjnim i predvidljivim smjerovima, od zastrašujuće žutih do spaljeno crvenih.

Zato nakon svakog kupanja u moru ili bazenu isperite kosu slatkom vodom. Provjerite je li ispiranje kose mineralnom vodom vaš novi trik za njegu i oblikovanje ljetnih frizura.

Zaigrajte nagradnjaču na tportalu i osvojite serum za pomlađivanje vlasi Phytodensium i ultrahranjivu masku za kosu Phytokarité prestižnog francuskog branda Phyto!