NOGE ZA SKIDANJE, GUZA ZA POKAZIVANJE

Protiv celulita se može pravim oružjem

15.06.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Celulit nije jedini napasnik koji nas muči. Što učiniti ako imamo problema s teškim nogama ili sa zadržavanjem vode?

Osjećaj teških nogu povezan je s problemom proširenih vena, a time i sa slabom cirkulacijom. Rješenje? Ojačati venske zidove jačanjem mišića. Učinkovitost takvog pristupa dokazala je američka studija provedena na ženama koje zbog bolesti nisu mogle ustati iz kreveta. Kako su izgubile 15 posto mišićne mase, imale su ozbiljnih problema s proširenim venama, što je pak imalo dramatičan učinak na izgled njihovih nogu.


Lijek: ciljano vježbanje mišića na listovima. U svakodnevnom životu to činimo kad se penjemo uzbrdo, recimo po stubama, a na moru kad bosi hodamo po pijesku. Nije naodmet uvesti i male promjene u prehrani: jesti mnogo crvenog bobičastog voća bogatog vitaminom P (pospješuje cirkulaciju), kao i vitamin E, selen i cink (čak i u formi dodataka prehrani), što će potaknuti proizvodnju kolagena koji podupire vene.

Protiv mrskog celulita i osjećaja umornih nogu od velike su pomoći famozne Afroditine masažne čarape protiv celulita koje su parfumirane prirodnim uljima grejpa i geranija. Istodobno potiču cirkulaciju i povećavaju djelovanje anticelulitnih sastojaka. Želite li jednim udarcem ubiti dvije muhe, navucite ih kad vježbate i pospremate po kući.
Ženama koje, osim celulita, imaju problema i sa zadržavanjem vode, Vichy je namijenio najnoviji anticelulitni pripravak drenažnog učinka – Aqua Destock. U kombinaciji s pravilnom masažom (koja je prikazana na parkiranju) potičete mikrocirkulaciju i otklanjate uzročnike otečenosti.

Iako ih (još uvijek) nije moguće iskorijeniti, neugledan izgled strija na guzi ublažuju preparati poput Muradovog seruma za učvršćivanje i Skeyndorove anticelulitne kreme koja djeluje na principu kavitacije. Srećom, celulit i strije manje su uočljivi kad potamnimo.