NAIL ART

Kako oslikati nokte i privući pažnju svijeta?

08.06.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Znate li o čemu sve ovisi odabir tople ili hladne nijanse laka i koje su nove tehnike oslikavanja noktiju?

Odabir boje laka ne ovisi samo o njegovoj nijansi nego i o tonu jer nije svejedno je li topao ili hladan. Kao i u većini modno-kozmetičkih nedoumica, odabir prvenstveno ovisi o boji tena i kose, ali i o godišnjem dobu. Tijekom proljeća i jeseni umjetnički direktori kozmetičkih brendova favoriziraju tople, a ljeto i zima rezervirani su za hladnije tonove.

Ako otkrijete da tople nijanse boja, poput smeđe, zelene, žute ili narančaste, u kombinaciji s vašom kosom i kožom više ostavljaju dojam da ste bolesni, a ne 'sređeni', ignorirajte ovo 'pravilo'. Najlakši način da doznate koje vam boje i tonovi zaista pristaju na noktima omogućit će jednostavan pogled u ormar. Bili toga više ili manje svjesni, odabiremo onu boju odjeće koja nam najviše laska.

Što je najvažnije, ako pronalazite zadovoljstvo u oslikavanju noktiju, nema toga pravila koje bi moglo ili trebalo stajati na putu vaše sreće. Uostalom, bolje da vam je manje primjerena boja na rukama nego na licu.

Za one koji nemaju živaca za delikatna oslikavanja noktiju na kakva odlazimo u kozmetičke i specijalizirane salone za 'nail art', prije nekoliko godina pojavile su se naljepnice za nokte, poput Avonovih i Essenceovih.

Među Amerikankama, koje su najveće svjetske 'ovisnice' o umjetnim noktima i složenim slikarijama, posljednjih sezona sve je popularnija tehnika mramornog oslikavanja. Riječ je o složenom i delikatnom zahvatu ne toliko lakiranja koliko 'umakanja' noktiju u posudicu s vodom u koju ste prethodno ukapali različite nijanse lakova i uz pomoć štapića oblikovali željeni motiv. Srećom, internet je prepun informativnih tutoriala u kojima ćete doznati kako pravilno i uspješno izvesti 'marble nail art'. Nemojte se preplašiti, samo na prvi pogled izgleda komplicirano.