MAKE-UP TRIKOVI

Naučite kako se pomladiti šminkom

01.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Čak i ako nemate namjeru ni potrebu riješiti se bora, šminkom ih sigurno ne želite naglasiti. Što trebate znati?

Nakon 35. rođendana svaka nam je pomoć dobrodošla. Za početak, izbjegavajte šljokice! Možda to dosad niste primijetili ili se pravite nevješti, ali reflektirajuće čestice u bilo kojem make-up proizvodu, pogotovo u sjenilima, imaju nezgodnu naviku da se talože u 'žljebovima' bora i 'veselo' ih naglašavaju. Ako nemate novca i potrebe za odlaskom na (skupe) zahvate pomlađivanja, samo malo pažnje prilikom odabira i nanošenja šminke može vas pomladiti pet do deset godina.

Prilikom odabira tekućeg pudera, birajte one hidratantnih tekstura ispod kojih se nazire koža, a ne one koji je potpuno prekrivaju i pretvaraju lice u neprirodnu masku. Kako ten s godinama postaje žućkast ili siv, birajte tekuće pudere koji su za pola tona svjetliji od vaše kože i one koji su obogaćeni žutim pigmentima jer dobro reflektiraju svjetlost. Upotrijebite vizažistički trik pa puder ravnomjerno nanesite specijaliziranim kistom koji će potaknuli cirkulaciju i opustili kožu.

Podočnjake lagano matirajte svijetlim puderom u kamenu, koji ih neće toliko opteretiti i 'zažbukati'. Pokušate li ih potpuno kamuflirati korektorom, postići ćete kontraefekt.

Umjesto uobičajenog rumenila u kamenu, dajte priliku kremastim i pjenastim jer se mnogo lakše razmazuju. Svježinu će naglasiti lagana i svjetlucava rumenila toplih tonova poput onih u nijansi koralja.

Savjetuju se sjajni i hidratantni, ali ne šljokičavi ili matirani ruževi koji će se zavući u bore.

Ako ne želite izgledati pet godina starije, izbjegavajte tamne nijanse ruževa, pogotovo one boje šljive i crnog vina, jer 'usisavaju' svjetlost poput crne rupe i vizualno smanjuju usne. Umjesto maskare za naglašavanje volumena, koje 'zatvaraju' pogled, birajte one s laganim formulama za izduživanje i uvijanje trepavica.