MALA POMOĆ U NUŽDI

Trikovi za bezbolnu depilaciju voskom

25.01.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Možda je najgora stvar nakon zimskog sna spoznaja da era sedamdesetih, kada su dlačice na svim zamislivim dijelovima tijela bile poželjne, nije u modi. Ne gine vam depilacija, no možete prilično ublažiti bolno iskustvo

Uklanjanje dlačica, dakle, ne možete izbjeći. Zato vam donosimo nekoliko trikova za bezbolniju depilaciju voskom:

1. Izaberite pravi trenutak unutar ciklusa.
Dame, kod kozmetičarke se na depilaciju voskom naručite u sredini menstrualnog ciklusa, dakle, u vrijeme ovulacije. Naime, zbog izmjene hormona gotovo se svaka žena osjeća nelagodno netom prije, za vrijeme i nakon menstruacije.

2. Ne ponašajte se kao malo dijete.
Iskusne kozmetičarke koje rade depilaciju voskom posvjedočit će vam da postoji psihološka komponenta kako se nositi s bolom. Tvrde da oni koji se neko dulje vrijeme depiliraju voskom znaju da to i nije neka velika stvar – pripreme se na ono što ih čeka, stisnu zube i prežive. Ali cure koje dođu s prijateljicama po prvi put, vrište i zapomažu, i unaprijed viču 'To će boljeti!' I naravno da u tom slučaju i boli!

Najbolje je prihvatiti činjenicu da će neka područja boljeti više od drugih, primjerice nausnica je jedan zbilja neugodan dio tijela za depilaciju, dok područje ispod pazuha i nije tako strašno!

3. Ne bodrite se čašicom! Piće (ili dva) možda vas smire prije tretmana, no taj alkohol pridonijet će još jačem osjećaju boli tijekom same depilacije voskom.

4. Izbjegnite urastanje dlačica.
Grozno ih je i pogledati, a kamoli čupkati ih na površinu. No budete li dovoljno često koristili piling i kvalitetne preparate za njegu i hidrataciju kože tijela, svesti ćete urasle dlačice na minimum. Njega se, naravno, ne preporuča samo netom prije i poslije depilacije, nego redovito.

5. Izbjegnite crvenilo kože. Ako vam noge izgledaju kao opečene suncem, i to danima nakon depilacije voskom, možda ste pretjerali s pilinzima te vam je stanjen zaštitni sloj kože. Upotrebljavajte kremu s hidrokortizonom, i to tri puta tjedno.