LA ROCHE-POSAY PROTIV UVA ZRAKA

Dobre novosti za kožu osjetljivu na sunce

16.05.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Polimorfna svjetlosna erupcija, često nazivana alergijom na sunce, najčešći je oblik fotodermatitisa. Izazvan sunčevim zrakama, na koži izbija osip u obliku malih crvenih mrlja popraćenih osjećajem svrbeži. Postoji samo jedno rješenje: prevencija

Polimorfna svjetlosna erupcija je izrazito čest oblik alergije na sunce. Vrlo uobičajena, benigna polimorfna svjetlosna erupcija naročito pogađa žene u dobi od 15 do 35 godina. Riječ je o neugodnoj i neprivlačnoj pojavi u obliku crvenog osipa popraćenog osjećajem svrbeži.

Najčešće se pojavljuje duž linije vrata, na ramenima, rukama i nogama, a izražajno i na gornjem dijelu stopala. Izazvaju je ultraljubičaste zrake, posebno UVA-zrake. Obično se pojavljuje 12 sati nakon izlaganja suncu. Što učiniti? Prevencija je i dalje primarni oblik terapije. Idealno bi bilo izbjegavati izlaganje suncu ili nositi odjeću koja štiti od sunca. U slučaju izlaganja suncu treba voditi računa da:

- Izbjegavate izlaganje suncu između 10 i 16 sati.
- Koristite proizvode za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom i širokim spektrom zaštite od UVB i UVA-zraka.
- Ponavljate nanošenje proizvoda svaka dva sata.

La Roche-Posay je marka koja ide dalje od dermatoloških standarda i nudi novu generaciju zaštite od sunca za osjetljivu i kožu sklonu netoleranciji na sunce:

Mexoplex® je nova generacija filternih sustava posebno namijenjena osjetljivoj koži i koži sklonoj netoleranciji na sunce, omogućava: - još učinkovitiju zaštitu od UVB i UVA-zraka, smanjen je sadržaj kemijskih filtera te je bez kompromisa na toleranciji.

Najviša zaštita od UVB-zraka ojačana protiv štetnog djelovanja UVA-zraka u omjeru strožem od europskih propisa za još višu zaštitu od UVA-zraka: SPF/UVA ≤ 2,5.

Anthelios XL
doprinosi prevenciji netolerancije na sunce i staničnog oštećenja koje je
odgovorno za fotostarenje i rak kože.