ZABLISTAJTE

U tri koraka do seksi i napetog trbuha?

13.05.2011 u 11:45

Bionic
Reading

Zašto uopće ulagati u posebne proizvode za trbuh? Zato što je metabolizam abdomena poprilično složen i svojeglav

Za početak, dobra vijest! Od svih kritičnih točki na tijelu, združenim djelovanjem vježbi, prehrane i anticelulitnih preparata najlakše se riješiti 'šlaufića' oko struka.


Prehrana. Ako vam je trbuh najkritičnija točka na tijelu, veliki su izgledi da nemate problema samo s viškom kilograma i/ili celulitom, nego i s nadimanjem, a nije isključena ni sklonost zadržavanju vode. Opće je poznato da je trbuh osjetljiv na kvalitetu prehrane. Kako je zdrav metabolizam osnovni preduvjet uspješnog anticelulitnog tretmana, riješite se nadutosti, loše probave i konstipacije prelaskom na namirnice koje potiču eliminaciju. Na cijeni su jabuke, ananas i grožđe, dok se žlica soka ili gela od aloa vere u kombinaciji sa zdravim obrokom pokazala kao dobar regulator probave i rada jetre.

Vježbe.
Onima koji nisu u kondiciji savjetuju se svakodnevne šetnje od barem pola sata. Konkretnije vježbe za povratak tonusa abdomena podrazumijevaju nordijsko hodanje, razne dinamične plesove poput salse ili zumbe te sportove poput boksa ili tea-boa. Odaberite aktivnost po želji, disciplinirano je provodite tri puta tjedno i već nakon prvog mjeseca primijetit ćete poboljšanje. Nakon tri mjeseca primijetit će ga i ostali!

Anticelulitici. Uza sve navedeno, željeni rezultat neće izostati ako paralelno provodite 'anticelulitnu terapiju' i masažnim pokretima nanosite preparate za uklanjanje celulita. Kofein je zvijezda anticelulitnih sastojaka jer najuspješnije razgrađuje nagomilane masne stanice. I dok su energični masažni pokreti preporučljivi kad nanosite anticelulitik na noge ili stražnjicu, izbjegavajte ih kad to činite na području trbuha i struka. Činite to nježno da ne biste 'uznemirili' rad unutarnjih organa, i to ujutro i neposredno prije vježbanja (za najbolje rezultate).