ZBOGOM ŠKEMBI

Stiže steznik za muškarce

06.03.2009 u 11:32

Bionic
Reading

Pritisak da budu lijepe i vitke, na sreću, više nije rezerviran samo za žene. Da bi se udovoljilo potrebama suvremenih muškaraca, lansiran je muški steznik, uz koji 'škembi' više nema mjesta

U četvrtak je u londonskom Selfridgesu u prodaju pušten steznik za muškarce. Riječ je o 'pomagalu' odavno smišljenom za žene, koje će od sada i muškarcima olakšati nošenje većeg trbuha ili kamufliranje viška kilograma.

Steznik je lansirala australska tvrtka Equmen iz koje poručuju da su steznik napravili zbog velikog pritiska pod kojim su danas suvremeni muškarci.

'Ovaj steznik muškarcima će pomoći da izgledaju mršavije te da isprave svoje držanje. On će im omogućiti da bez problema uđu u najmodernije usko odijelo', rekao je Gavin Jones, predstavnik tvrtke.

Metroseksualna revolucija, koja je posljednjih godina uzela maha, proizvela je cijelu vojsku muškaraca opsjednutih vanjskim izgledom. Slično kao i u 'ženskom' svijetu, idoli poput Daniela Craiga ili Davida Beckhama, postavili su visoke kriterije koje je prosječnom muškarcu dosta teško doseći. Muška taština sve je osjetljivija, čemu u prilog idu i statistike. Na primjer, prodaja muškog rublja u već spomenutom Selfridgesu u posljednje je vrijeme porasla za čak 21 posto, dok je prodaja ženskog rublja porasla 10 posto, a neviđenom brzinom raste i prodaja muške kozmetike.