100 GODINA NJEGE NIVEA

Poznati na otvaranju izložbe složni: Mama zna!

08.04.2011 u 16:15

Bionic
Reading

Prepoznatljiva plava limenka dobrodošlice s deset litara poznate kreme dočekat će na ulazu u zagrebačku galeriju Karas sve koji u narednih deset dana dođu pogledati retrospektivnu izložbu '100 godina Nivea njege'

Danas, na otvaranju, između ostalih znatiželjnika i fanova, našla su se poznata lica, poput kantautorice Lee Dekleve, komičara Zlatana Zuhrića-Zuhre, glumaca Nataše Dorčić i Edvina Liverića, modnog urednika Viktora Drage, kreatorica Boudoirea, sestara Morane Saračević i Martine Čičko Karapetrić, pjevačice Sanje Doležal i Daniele Trbović koja je u ime proizvođača Beiersdorfa pozdravila uzvanike.

'Ova izložba mi je odlična retro i introspektivno. Vraća me u djetinjstvo, kad nije bilo polica pretrpanih kozmetičkim proizvodima i 'plava Nivea' bila je jedina. Kasnije sam prihvatila ostale proizvode, od mlijeka za tijelo do dekorative i lakova za kosu… Kad je Nivea u pitanju, zaista sam frik koji uvijek intuitivno poseže za njom jer djeluje mi zdravo i optimalno za kožu', prokomentirala je TV voditeljica nakon službenog uvoda, čije je riječi pozdravila Beiersdorfova product menadžerica Nataša Bagić

Izložbu koja prikazuje stogodišnje putovanje, od bijele kreme koja je postala društveni fenomen do najpoznatijeg brenda za njegu kože koji se doslovno uvukao pod kožu milijunima obitelji razgledala je LeaDekleva
'Moram priznati da sam ovisna o Nivei, osobito o njihovu 'plavom' mlijeku za tijelo s bademovim uljem. Koža mi nikad nije ljepša kao nakon njega, a o plavoj kutijici ne moramo mnogo trošiti riječi. Reći ću zato tek da je koristim univerzalno, od kreme za ruke i umjesto sticka za usne, u svim prilikama. I, što je pohvalno, ostala je pristupačna cijenom', zaključila je kantautorica.

Nivea je drukčija i kao krema koja nije uniseks od jučer. Jedan od njezinih ljubitelja među muškarcima, Zlatan Zuhrić-Zuhra, priznao je da ga je na Niveu navikla i navukla njegova mama.
'Moja majka cijeli je svoj život koristila isključivo i samo Niveu, a bila je lijepa čak i u svojoj 78. godini života! Uz nju, lice je samo prije spavanja i ujutro prala sapunom. Zato sam siguran da ima u Nivei 'ono nešto'', misli komičar.

Viktoru Dragi Nivea je donedavno bila glavni sponzor njegova projekta Cro-A-Porter, a uvijek je bio i ostao vjeran 'plavoj kutijici'.
'Nivea je jedna od vrijednosti koje spadaju u sastavni dio obiteljskog života. Moja mama, koja ima 65 godina, kune se u Niveu i u životu ništa drugo nije probala. Ja sam se u međuvremenu zbog laganije teksture okrenuo njezinoj light verziji, Nivei Soft. Nivea mi je u podsvijesti pozicionirana kao prva bijela krema, koja podsjeća na majčino mlijeko, čistoću i ljepotu', zaključio je modni urednik.

Izložba '100 godina Nivea njege' otvorena je do 17. travnja, a na njoj se mogu vidjeti originalne instalacije, autentična pakiranja te vremeplov hrvatskih i inozemnih oglasa. Ulaz je besplatan, a svaki posjetitelj uz fotografiju s kojom može postati dijelom uspomene na Niveu, sa sobom može ponijeti i malu kremu Nivea.