PRIRODNA NJEGA

Pomladite se uz veliku proljetnu čistku lica

04.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Nježni pilinzi lica i kvalitetne maske najkraći su put do sjajne kože bez bora i sitnih nepravilnosti!

U čemu je 'fora' s tim maskama i pilinzima? Već i površno poznavanje prirodnih mehanizama stanične obnove daje nam odgovor na to pitanje. Činjenica je da se koža stalno obnavlja, na nama je da joj u tome pomognemo i 'raščistimo' put.

U dubljim slojevima epiderme nastaju stanice koje ju izgrađuju, keratinociti, a zatim se polako 'probijaju' prema samoj površini kože. Taj prirodni proces obnove epidermisa traje 28 dana, nakon čega dolazi do ljuštenja površinskog sloja odumrlih stanica. Pilingom pospješujemo odstranjivanje tih odumrlih stanica i pomažemo licu da bljesne svojim doslovno mladenačkim sjajem. Zato bi nježne kućne pilinge trebalo vršiti jednom tjedno, a zatim nanositi hranjive i hidratantne maske.

Prije negoli pristupimo ičemu od navedenoga, lice valja pripremiti mlijekom i losionom za čišćenje. Navedena tjedna rutina nema puno smisla niti će imati idealan učinak bez svakodnevnog discipliniranog skidanja šminke. Za one koji nemaju strpljenja za postupno nanošenje pilinga pa tek onda maske, kreirani su popularni proizvodi '2u1', odnosno maske s učinkom pilinga, poput oživljujuće gelaste maske Peel & Reveal američke stručnjakinje za sjajnu kožu Elizabeth Arden ili intenzivnog tretmana za pomlađivanje francuskog dermokozmetičkog mahera Lieraca.

Koža ljubitelja prirodne kozmetike zasjat će uz ekstrakte i eterična ulja pomlađujućeg bilja, recimo, uz L'Occitaneovu masku i piling na bazi smilja i ivančica. Tulumima i ispitnim rokovima iscrpljeno lice tinejdžera i adolescenata razbudit će biljne maske pristupačnih cijena brendova Olea Young i Organic Surge. Vlasnicima zrele kože sklone aknama preporučuje se tretman lica salicilnom kiselinom kakav nudi profesionalni program Clearskin američkog brenda Avon. Detalje provjerite u Izlogu.