PROLJETNI TRENDOVI

Od raskošnog volumena do zahvalne kratke frizure

28.03.2011 u 07:52

Bionic
Reading

U moru voluminoznih frizura inspiriranih 70-ima na modnim pistama blistala je naša top-manekenka Kristina Šalinović svojom kratko ošišanom kosom!

Baš kao i u make-upu, frizerski proljetno-ljetni trendovi inspirirani su nesputanom 'poetikom' disco razdoblja (Marc Jacobs), suzdržanim i zalizanim punđama 20-ih (Prada) i koketnim šiškama u maniri Betty Page (Dior). Za razliku od prošlosezonske vladavine visokih i zalizanih konjskih repova kakvi su promovirani na reviji Louisa Vuittona, ovog su proljeća u trendu mnogo opuštenijih repovi koji su spuznuli na potiljak (Calvin Klein).

Oblaci kose kakvi su krasili modele na revijama Marca Jacobsa ili Sonije Rykiel izravna su posveta disco kraljicama koje su vladale raznim 'studijima 54' tijekom 70-ih. Za postizanje takve frizure potrebno je mnogo više od raščešljavanja sitno spletenih pletenica i kvalitetnih preparata za postizanje što raskošnijeg volumena.

Znatno jednostavnijim i zahvalnijim za svakodnevno oblikovanje čine se pomalo razbarušeni, nisko vezani repovi viđeni na reviji Calvina Kleina. Da stvar ne bi bila jednostavna, pobrinuli su se frizeri koji su modelima lagano natapirali kosu prije nego što su svezali repove kako bi naglasili volumen.

Ne samo da je naša manekenka Kristina Šalinović u rekordno kratkom vremenu postala muza jednog Karla Lagerfelda nego je uspjela osvojiti i modne velikane poput Jeana Paula Gaultiera, otvorivši njegovu proljetnu reviju visoke mode i Jacobsovu proljetno-ljetnu reviju za Louisa Vuittona. Ugledni svjetski portali odmah su se raspisali o donedavno anonimnoj djevojci iz Hrvatske koja je svojom kratkom kosom opčinila modnu javnost. Štoviše, neki portali smatraju je zaslužnom za popularizaciju kratke frizure, iznimno zahvalne za postizanje potpuno oprečnih stylinga, od dječački zalizanih do 'pankerski' natapiranih kokotica