PROLJETNO BUĐENJE

Svjež i prirodan izgled uvijek je seksi

25.03.2011 u 09:39

Bionic
Reading

S teškom i ekspresivnom šminkom nikad ne znate kako vas zapravo doživljava okolina zato prednost dajte svježem i prirodnom izgledu

Nikome ne laska previše pudera. Osim ako ne nastupate ispred okrutnih objektiva kamera kao voditeljica, glumica i pjevačica (ili ste sve od navedenog), nema razloga za potpuno kamufliranje kože lica.

Cilj podloge je lagano prekrivanje nepravilnosti i ujednačavanje boje puti. Kako se koža mijenja ovisno o godišnjim dobima i našem psiho-fizičkom stanju, vizažisti joj se prilagođavaju različitim vrstama pudera. Ne toliko nijansama koliko formulama. Recimo, suhoj odgovaraju puderi na bazi ulja, dok ih oni s masnom kožom trebaju izbjegavati i birati oil-free formule.

Osim klasičnih pudera u kamenu i prahu, u parfumerijama se mogu naći posvjetljivači tena i fiksatori šminke koji služe za finiširanje make-upa, poput Collistarova all-overa ili Benefitova balzama Dr.FeelGood.

Većina žena izbjegava nanošenje sjenila jer se prebrzo 'rastope' i 'sliju' u udubine i borice. Tajna postojanog make-upa očiju je i u dobroj kremi za njegu područja oko očiju jer hidratira osjetljivu kožu. Na tržištu postoje i posebne baze koje se nanose prije sjajila, tuševa i olovaka za oči. Ako dosad niste, eksperimentirajte neuobičajenim i vrlo zahvalnim nijansama, poput Bourjoisova srebrnog monosjenila obogaćenog reflektirajućim pigmentima.

Najefektniji način za trenutačno postizanje svježeg izgleda su rumenila u nježnim ružičastim i nijansama breskvice, poput L'Occitaneovih, koja se koriste i kao sjenila.

Prije nanošenja sjajila ili ruževa boje mesa (koji su ove sezone veliki hit), korektorom ili posvjetljivačem (recimo, Avonovim Invisible Light) naglasite gornju usnicu neposredno iznad kupidova luka.