EFFACLAR K, LA ROCHE-POSAY

Obnavljajuća njega koja sprječava nastanak novih nepravilnosti

21.03.2011 u 13:41

Bionic
Reading

La Roche-Posay predstavlja novi proizvod, Effaclar k, koji sprječava nastanak novih nepravilnosti kod odraslih čija je koža sklona nepravilnostima

Nedavno provedena epidemiološka studija otkrila je da 51% žena u dobi od 20-29 godina te 35% u dobi od 30-39 godina pati od pojave nepravilnosti, od čega gotovo jedna na četiri žene uopće nije imala nepravilnosti tijekom adolescencije.

Nepravilnosti u odraslih relativno su nedavno postale predmetom istraživanja, što objašnjava nedovoljno poznavanje njihova uzroka. Iako hormonalni ciklusi utječu na pogoršanje stanja nepravilnosti u predmenstrualnoj fazi, dermatolozi smatraju da drugi faktori imaju potencijalno jači utjecaj na njihovu prisutnost u odrasloj dobi: pušenje, uzimanje određenih lijekova i upotreba komedogene ili neprikladne kozmetike.

Ipak, danas se stres smatra odlučujućim faktorom.
Izazivajući pretjerano izlučivanje kortizola, kortikosteroidnog hormona koji se nalazi u tijelu, stres stimulira djelovanje žlijezda lojnica te tako potiče pojavu nepravilnosti. Štoviše, nekoliko je studija dokazalo postojanje statističke veze između intenzivno stresnoga razdoblja i pogoršanja akni.

Obnavljajuća njega za masnu kožu koja sprječava nastanak novih nepravilnosti.
Prva njega koja sprječava nastanak novih nepravilnosti kod odraslih čija je koža sklona nepravilnostima.

Inovativni spoj aktivnih sastojaka napokon staje na kraj ciklusu nepravilnosti.

LHA je aktivni sastojak koji odčepljuje pore mnogo učinkovitije od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka. LHA (lipo-hidroksi kiselina), glavni aktivni sastojak u EFFACLAR K njezi, snažni je keratolitički sastojak razvijen u La Roche-Posay laboratorijima.

Ovaj derivat salicilne kiseline odlikuje se lipofilnim lancem zahvaljujući kojemu ima iznimno svojstvo djelovanja izravno na mrtve stanice. Za razliku od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka koji uklanjaju nakupine mrtvih stanica, LHA ih uklanja jednu po jednu te na taj način obavlja nježniju i detaljniju mikroeksfolijaciju kože, a da ju pritom ne nadražuje.

Po prvi put, Retinol Linoleate dolazi u kombinaciji s LHA kako bi se spriječila nova začepljenja pora odgovorna za ponavljanje nepravilnosti.

Inovacija:
Prvi put EFFACLAR K kombinira LHA s RETINOL LINOLEATom, jakim derivatom retinola koji je prilagođen potrebama masne kože.
Dokazano djeluje protiv nastanka novih nepravilnosti.

Rezultati:
Koža je izglađena, pore su sužene.
Nepravilnosti dugotrajno nestaju.
Koža je čišća, ten je sjajniji.