DISCO GROZNICA

Kako se našminkati da vas primijete

16.03.2011 u 07:11

Bionic
Reading

Nekad smo proljeće dočekivali sramežljivom šminkom pastelnih nijansi. Ovaj put ga glasno pozdravljamo odvažnim make-upom

U svijetu kozmetike tradicionalne vjesnike proljeća najčešće predstavlja šminka delikatnih pudrastih i pastelnih nijansi. Ne i ovaj put! Iskričavi kolorizam proljetnih kolekcija poručuje nam da su se umjetnički direktori uglednih make-up brendova zaželjeli pravog osvježenja. Inspiraciju su tražili u živopisnoj šminki koja izgleda kao da je upravo sišla s platna 'Groznice subotnje večeri' i zbog koje ćete se osjećati kao da ste ušetali u famozni klub Studio 54. Diskretne nijanse zamijenili su odvažnim, neonski 'nabrijanim' bojama, među kojima prednjače narančasta, ljubičasta, ružičasta i boja fuksije. Odrekli su se sjenila delikatnih tekstura u korist šljokica i pri tome nisu škrtarili. Rukovodili su se motom: što svjetlucavije, to bolje.

Kao najilustrativnijeg predstavnika ovog trenda dovoljno je navesti novu liniju ruževa L'Oréal Paris Color Riche. Nakon gotovo 20 godina postojanja i čak 270 nijansi, najprodavaniji ruž na svijetu pojavio se u dosad najživahnijim nijansama. Ljubiteljice diskrenijih ruževa mogu birati između nijansi Nude, dok hrabrije čeka pravo iznenađenje među nijansama Intense, od intenzivnih ljubičastih preko ružičastih do ruževa u nijansama fuksije.

Umjetnički direktor Lancômeova make-upa Aaron de Mey nijansu svoga srebrnog laka zasićenog šljokicama nazvao je Disco Silver, dok je tri svjetlucava sjenila u prahu okrstio kao Disco Gold, Disco Silver i Ultra Lavande (što je i ime čitave proljetne kolekcije make-upa).

U uvijek inspirativnim kolekcijama talijanskog maga Collistara ni ove sezone ne manjka malih remek-djela. Inovativan dizajna, kvalitetna tekstura i sugestivne boje novog trio sjenila probudit će šminkerice u svima koje je uspavala ova duga siva zima.