VALENTINOVSKA GROZNICA

Manje šminke, više poljubaca

14.02.2011 u 10:35

Bionic
Reading

Karnevalsko maskiranje sačuvajte za maškare. Lice će izgledati prirodnije, usne zavodljivije, a oči koketnije ako ih samo naglasite

Neka vas groznica valentinovske večeri ne dovede u napast da se 'maskirate' u ljepoticu. Glavni junaci ovog romantičnog filma ste vas dvoje zaljubljenih golupčića. Izbjegnite scene iz akcijskog filma s elementima horora u kojima vas on pokušava poljubiti, a vi grozničavo razmišljate hoće li vam razmazati šminku.

Lice izgleda svježije ako se ispod make-up podloge nazire koža, koja je zimi sklonija isušivanju. Manje podloge tijekom ovoga godišnjeg doba definitivno je više, što itekako vrijedi i za ovu večer. Vizažisti preporučuju odabir tekućih pudera obogaćenih reflektirajućim česticama. Nanesete li puder prstima, lakše će se stopiti s kožom.

Ne zaboravite na dekolte! Koža na ovom dijelu tijela izložena je boranju, nastanku tamnih mrlja i pucanju kapilara gotovo koliko i lice. Nažalost, to shvatimo najčešće kad bude prekasno. Kad nanosite kremu za lice, ne zaboravite na dekolte i vrat. Izbjegavajte nanošenje parfemskih i toaletnih voda izravno na taj dio tijela. Planirate li pokazati malo kože, napudrajte dekolte svjetlucavim puderom.

Povećajte volumen trepavica! Ako ste svladali vještinu uvijanja trepavica uvijačem, upotrijebite ga, pa nanesite tri sloja maskare. Kako bi trepavice izgledale uredno i razdvojeno, doslovno ih počešljajte čistom četkicom dok se maskara nije posušila.

I na kraju, usne. Ako su ispucale, izvršite nježni piling kako bi bile glatke. Zatim nanesite kremasti balzam na bazi karite maslaca, hijaluronske kiseline ili ceramida. Izbjegavajte one koji sadrže vosak jer se takvi balzami ne upijaju, nego ostaju na površini kože. S obzirom da će usne biti u prvom planu, sjajilo je mnogo elegantnije i praktičnije rješenje od ruža. Uostalom, nakon prvog poljupca šminka je zadnja stvar o kojoj biste trebali razmišljati.