UMORNA KOŽA

Kako vratiti boju sivom tenu?

31.01.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Ne pomognete li organizmu da se pročisti iznutra, nemojte očekivati čudesa od kozmetičkih preparata, ma koliko bili moćni

Kratka tjedna kura detoksikacije nakon blagdanskih bakanalija djelovat će na mnogo više od fizičkog izgleda. Tako ćete oživjeti malaksali duh, prestat ćete osjećati konstantan umor koji vas muči ma koliko dugo spavali.

Srećom, organizam ima mehanizme kojima će izvršiti nužne 'popravke'. Na nama je samo da mu olakšamo nesmetan rad kako bi se mogao koncentrirati na čišćenje. Za početak, iz prehrane izbacite zašećerenu i masnu hranu pa se tijekom samo tjedan dana orijentirajte na menije kojima dominiraju povrće, cjelovite žitarice i voće. Umjesto gaziranih i alkoholnih napitaka, osvježite se vodom, limunadom i (nezašećerenim) čajevima, posebno zelenim.

Nemojte unaprijed očajavati zbog prehrane bez proteina. Već dva dana nakon što ste započeli purifikacijsku kuru, za ručak možete pojesti malo piletine ili, još bolje, ribu. Koju bi i tako trebalo jesti bar triput tjedno. Padnete li u 'krizu' jer ne možete jesti svoje uobičajene grickalice, opskrbite se bademima, sušenim voćem i mrkvicama. Detoksikacija je doslovno tako jednostavna. Još kad tome pribrojite fizičku aktivnost, gdje će vam biti kraj!

Zašto se toliko inzistira na navedenoj hrani kao zdravoj? Odgovor je smanjivanje povišene kiselosti i povratak organizma u uravnoteženo kiselo-lužnato stanje. Već pogađate, rafinirana i masna hrana, baš kao i većina mliječnih proizvoda (osmi kozjeg mlijeka) podižu razinu kiselosti, dok većina voća i povrća djeluje lužnato.

Dok se organizam obnavlja iznutra, vi možete provesti 'čistku' izvana uz malu pomoć kvalitetnih preparata za piling lica i tijela. Nakon toga nemojte zaboraviti impregnirati svoju sjajnu kožu hranjivim maslacima za tijelo i hidratantnim kremama za lice. Kojim? Provjerite u Izlogu.