KOJE OBRVE?!

Sad ih vidiš, sad ne vidiš!

28.01.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Posljednjih sezona u trendu su istodobno potpuno izbijeljene i dramatično iscrtane obrve. Kako postići oba looka bez puno muke?

Ako su obrve okvir lica, ako mu one daju izražajnost i karakternost, što bi trebala reći nizozemska manekenka Lara Stone, najpoznatija vlasnica izbijeljenih obrva u svijetu visoke mode (na manjoj fotografiji). Vjerojatno da za svoju karijeru nije mogla učiniti bolju stvar nego ih 'izbrisati'.

Najutjecajnija vizažistica današnjice Pat McGrath smatra da su izbijeljene obrve istodobno retro i futurističke jer omogućuju kreiranje dramatičnih lookova. Kako ne povjerovati Britanki čije majstorske ruke i kreativni um stoji iza bezbroj lookova s modnih pista koje obožavamo kopirati, ona je moćna umjetnička direktorica iza poznatih make-up brendova kao što su Max Factor i Cover Girl, ali i žena koju su prije dvije godine angažirali Dolce i Gabbana da im osmisli liniju make-upa, baš kao što je to nekoliko godina prija učinio i Giorgio Armani.

Za one kojima se ideja izbjeljivanja obrva peroksidom ne čini nimalo privlačnom, a još manje praktičnom, predlažemo sljedeći način na koji ih privremeno možete učiniti nevidljivima. Na čistu četkicu, recimo na onu od transparentne maskare, nanesite korektor pa njime prijeđite preko obrva dok ih potpuno ne prekrijete, zatim nanesite puder u prahu radi fiksiranja. Ako vam se svidi kako izgledate, otiđite kod kozmetičarke na stručno izbjeljivanje blagim peroksidom.

Zaljubljenicama u svoje obrve predlažemo kreiranje još naglašenijih lukova, kakve iz sezone u sezonu propagira neizbježna Prada na svojim modelima.

Kako je svjetloputima najvažnije (i često najteže) naglasiti prirodan izgled (pre)svijetlih obrva, savjetujemo upotrebu specijaliziranih proizvoda iz Izloga. Uz pomoć posebnih sjenila te gelova i voskova za njihovo fiksiranje, kreirajte karakterne obrve o kojima maštate.