EUCERIN® HYAL - UREA

Prvi Eucerin® proizvodi protiv bora za njegu izrazito suhe kože

17.02.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Žene koje žele njegovati svoju iznimno suhu kožu i izgladiti bore suočavaju se s dvojbom: koristiti uobičajene proizvode protiv starenja kože koji sadržavaju mirise, boje i druge problematične sastojke koji nadražuju suhu kožu, ili ne. Ipak, uglavnom se odlučuju samo za proizvode za svoj glavni problem – suhu kožu

Suha koža i starenje kože međusobno su povezani.
Suha koža uzrokuje stvaranje dehidracijskih linija i bora te koža brže stari.
S druge strane, koža koja stari gubi vlažnost i postaje suha, što opet dovodi do začaranog kruga suhoće i starenja kože.

Hyal-Urea istodobno djeluje protiv bora i suhe kože inovativnom kombinacijom aktivnih sastojaka koji djeluju u različitim slojevima kože: ureja zadovoljava potrebe suhe i iznimno suhe kože pružajući joj potrebnu vlagu kako bi ublažila osjećaj zategnutosti i prhutanje kože.

Dugolančana hijaluronska kiselina trenutačno izglađuje površinske bore. Kratkolančana hijaluronska kiselina trajno vraća vlažnost koži i istodobno je popunjava u dubljim epidermalnim slojevima. Saponin, ekstrakt zrna soje, potiče vlastitu proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.

Ureja – maksimalna hidratacija

U epidermi zdrave kože nalazi se otprilike 28 mikrograma ureje na 2.5 kvadratnih centimetara. Kod suhe kože ta koncentracija opada za 50%. Kod prhutave kože, atopijskog ekcema te kod zrele kože taj gubitak još je naglašeniji. Posljedica smanjene razine ureje je smanjenje sposobnosti kože da veže vodu. To dovodi do pojave grube kože, osjećaja zategnutosti, prhutanja i iritacije kože.

Različita su istraživanja potvrdila da su preparati sa 5 do 10% ureje prikladni za sve tipove suhe kože te postižu mjerljiv i dugotrajan porast vlage.

Hijaluronska kiselina – djeluje na bore iznutra prema van

Hijaluronska kiselina nalazi se posvuda u tijelu, no više od 50% ukupne količine hijaluronske kiseline nalazi se u dermalnim slojevima naše kože. Tu želatinoznu tvar proizvode posebne stanice u vezivnom tkivu – fibroblasti – a ona popunjava prostor između vlakana kolagena i elastina. Zbog visoke sposobnosti vezanja vlage na sebe molekula hijaluronske kiseline može jako uvećati svoj volumen i tako poduprijeti kožu iznutra prema van. Kako starimo, količina hijaluronske kiseline u našoj koži znatno se smanjuje. Kod mlade, zdrave kože, fibroblasti u dubljim epidermalnim slojevima kontinuirano proizvode hijaluronsku kiselinu. Kod starije kože i/ili kod suhe kože taj slijed više ne funkcionira tako glatko, što je glavni uzrok pojave dubokih bora.

Topikalnom primjenom hijaluronska kiselina gotovo trenutačno zaglađuje površinske linije. Saponin, ekstrakt zrna soje, koji se također nalazi u Hyal-Urea proizvodima, istodobno pomaže pri dugotrajnom popunjavanju bora. Saponin je dokazano jedan od najučinkovitijih sastojaka za stimuliranje kože na sintezu hijaluronske kiseline. Važno je da jedinstvena obilježja hijaluronske kiseline koja je čine sigurnom, poput biorazgradivosti, netoksičnosti, neimunogenosti, čine ovaj spoj za borbu protiv bora savršenim izborom za suhu kožu.

Hyal-Urea – i vaša koža je u svojem najboljem izdanju

Tijekom kliničkog istraživanja pacijenti, od 39 godina do 62 godine, sa suhom ili iznimno suhom kožom, koji su također patili od atopijskog ekcema ili psorijaze, koristili su Hyal-Urea kremu za dnevnu njegu tijekom 2 tjedna kao jedini tretman.
Ukupno stanje kože poboljšalo se za 96.6% u svim parametrima (primjerice suhoća, prhutanje, osjećaj zategnutosti kože, crvenilo, podražaj na svrbež). Podnošljivost proizvoda za kožu ocijenjena je vrlo dobrom (90.6%) ili dobrom (9.4%).

Eucerin® Hyal-Urea proizvodi za njegu lica:
Eucerin® Hyal-Urea krema protiv bora za dnevnu njegu, 50ml

Lako se upija u kožu i čini je iznimno hidratiziranom i baršunasto mekom. Visoka UVA zaštita štiti od starenja izazvanog UVA zračenjem. Posebna kombinacija sa 5% ureje i hijaluronskom kiselinom pruža intenzivnu hidrataciju i istodobno smanjuje vidljivost površinskih i dubokih bora. Koža postaje glatka i podatna, vidno čvršća i manje iscrpljena. Pogodna za korištenje kao dodatna njega kod atopijskog ekcema i psorijaze.

Primjena:
Ujutro, nakon čišćenja kože, nanijeti na lice, vrat i dekolte te nježno utrljati.

Proizvod možete ponovno nanijeti prema potrebi.

Eucerin® Hyal-Urea krema protiv bora za noćnu njegu, 50ml

Temeljni sastojci 5% ureje i hijaluronska kiselina plus saponin čine kožu iznimno hidratiziranom i baršunasto mekom. Ceramide-3 obnavlja kožu tijekom noći. Pruža intenzivnu hidrataciju i istodobno smanjuje vidljivost površinskih i dubokih bora. Koža postaje glatka i podatna, vidno čvršća i manje iscrpljena. Pogodna za korištenje kao dodatna njega kod atopijskog ekcema i psorijaze.

Primjena:
Uvečer, nakon čišćenja kože, nanijeti na lice, vrat i dekolte te nježno utrljati.

Eucerin® Hyal-Urea krema protiv bora za njegu kože oko očiju, 15ml

Ureja i hijaluronska kiselina plus saponin pružaju dugotrajnu zaštitu od isušivanja osjetljivoj koži oko očiju. Visoki UVA filtri štite od starenja uzrokovanog UVA zrakama. Posebna kombinacija pruža intenzivnu hidrataciju i istodobno smanjuje vidljivost površinskih i dubokih bora na periorbitalnom području. Make-up se može koristiti odmah nakon uporabe proizvoda. Koža postaje glatka i podatna, vidno čvršća i manje iscrpljena. Pogodna za korištenje kao dodatna njega kod atopijskog ekcema i psorijaze.

Primjena:
Nanijeti nakon čišćenja kože ujutro/uvečer. Lagano utapkati kremu prstenjakom na čitavo područje oko očiju.


Za više informacija o Eucerin® proizvodima posjetite www.eucerin.com.hr