MIRISNI MIKS

Kreirajte sami svoj parfem

24.01.2011 u 09:54

Bionic
Reading

Jeste li ikada pomiješali mirise omiljenih parfema, recimo, njegovog i svog? Postupak je jednostavan, a rezultat jedinstven!

Da ne bi bilo zabune, ne mislimo na doslovno miješanje tekućina dva parfema u jednoj bočici. To bi bio prerizičan i preskup eksperiment. Mislimo na jedinstven mirisni melange koji nastaje nakon što strateška mjesta poprskate jednim pa drugim parfemom. Najbolji dio ovakve parfemske igre je činjenica da svaki dan možete imati nov, potpuno personaliziran i originalan mirisni potpis. Ograničenja gotovo da nema, ali postoji nekoliko 'pravila' na koje biste trebali obratiti pažnju.

Za početak, eksperimentiranje mirisnim kombinacijama ograničite na jedno mjesto, recimo, na list papira ili na zapešće. Tek kad budete zadovoljni rezultatom, kombinaciju raspršite po svim dijelovima tijela koja i inače parfumirate.

Zanimljivi mirisni rezultati nastaju miješanjem iznimno laganih, citrusnih ili cvjetnih parfema s izrazito orijentalnima ili drvenastima, koje prati glas 'teških'. S obzirom na intenzitet potonjih, pripazite na omjere, kako vašim novim mirisom ne bi dominirala samo jedna nota.

Osim dva ženska, konačno možete feminizirati i svoj omiljeni muški parfem imajući na umu navedenu opasku o intenzitetu.

Umjesto taktike 'miris na miris', možete se odlučiti i za 'asimetrično' parfumiranje. Strateška mjesta na lijevoj strani tijela poprskajte jednim parfemom, a ona na desnoj drugim.

Vjerujte intuiciji. Nitko ne poznaje vaš ukus bolje od vas pa opušteno pristupite miksanju, prvenstveno slušajte svoj nos pa tek onda komentare okoline.

Ako pripadate skupini koja je vjerna samo jednom parfemu, priđete mu kao maloj crnoj haljinici. Baš kao što njenu ljepotu naglašavate modnim dodacima, i svoj omiljeni parfem svaki put možete obogatiti novim 'mirisnim accessoiresom'