POMLADITE SE

Top prirodna anti-age terapija koja pali

01.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Svaka žena tijekom godina uočava promjene na tijelu uzrokovane starenjem. Dok se neke odlučuju za estetske zahvate i plastične operacije, zaboravljaju sitnice koje mogu same učiniti i time se znatno oduprijeti godinama i gravitaciji

San svake žene je izgledati lijepo bez obzira na godine. Međutim, brzopoteznog rješenja nema, pa tako ni injekcija botoksa zasigurno neće riješiti sve probleme. Međutim, sitne stvari koje učinite svakodnevno za svoje tijelo mogu rezultirati velikom promjenom.

Nošenje grudnjaka tijekom noći pružit će potrebnu podršku te spriječiti ponekad neugodan osjećaj opuštenosti. Naravno, spavanje u grudnjaku možda nije najugodnije, no uvijek je vam preostaje opcija noćnog donjeg rublja čiji je učinak isti, ali znatno je ugodnije.

Lubenica je najbolje voće za skrivanje znakova starenja
Lubenica je najbolje voće za skrivanje i suzbijanje znakova starenja. Naime, lubenica je prepuna antioksidansa i vitamina koji pomažu u obnavljanju kože. Dok je meso lubenice prepuno vitamina A i C, koštice obiluju selenom, antioksidansom koji ima glavnu ulogu u poboljšanju tena.

Bavljenje sportom svakako pozitivno djeluje na cijelo tijelo i organizam. Osim što tijelo nakon fizičke aktivnosti izgleda bolje i čvršće, vježbanje djeluje i na raspoloženje te vraća osmijeh na lice. Međutim, izbor tjelovježbe potrebno je uskladiti s godinama i željenim ciljem. Stručnjaci preporučuju pilates, jogu i plivanje. Ove vježbe nisu stresne za tijelo, već djeluju opuštajuće, učvršćuju cijelo tijelo, poboljšavaju disanje te lijepo oblikuju mišiće.

Dobra frizura i sjajna zdrava kosa pomlađuju u sekundi. Što smo stariji, volumen kose se smanjuje. Stoga se preporučuje korištenje proizvoda koji je njeguju kosu i vraćaju joj volumen. Svjetliji tonovi kose su poželjniji, no ukoliko se ne možete rastati od tamne kose, rješenje su svjetliji pramenovi.

Tijekom godina dolazi vrijeme da se zauvijek pozdravite s ruževima tamnih tonova. Tamni ruževi čine usne tanjima te nas automatski čine starijima. Stoga stručnjaci preporučuju korištenje svijetlih tonova i sjajila koja će usne činiti punijima i privlačnijima.

Mnogo vremena provodimo radeći stvari za druge, a najbolji način da ubrzate znakove starenja su upravo nedostatak vremena za sebe i stres. Iako je stres nemoguće apsolutno isključiti iz života, učinite kompromis i svaki tjedan odvojite malo vremena samo za sebe i priuštite si, na primjer, dugu toplu kupku ili slušajte omiljenu glazbu.

Tamna odjeća djeluje deprimirajuće kako na vas, tako i na druge. Stoga, vrijeme je da se izvučete iz odjeće tamnih tonova i garderobu osvježite nečim u vedroj boji. Stručnjaci tvrde da nošenje odjeće vedrih boja može učiniti čuda na našu psihu i raspoloženje. Kako vam promjena ne bi bila prenagla, započnite sa šalovima veselih boja koji će vam podići raspoloženje te osvježiti sivu, crnu i plavu odjeću.

Nedavno je ulje jojobe postalo vrlo popularno. Iako je dosta skupo, na tržištu se mogu pronaći gotovo svi kozmetički pripravci načinjeni od njega, od sapuna do hranjivih maski za lice. Za zdrav i mladolik izgled naravno nije potrebno koristiti sve preparate, a pri idućoj kupnji potražite sapun od jojobe koji ne košta previše, a poboljšat će vam ten te kožu učiniti mekom i glatkom.

Iako smo savjet da je dovoljno sna nužno za svjež i mladolik izgled čuli već puno puta, nije ga naodmet ponoviti. Naime, zdrave navike spavanja mogu učiniti prava mala čuda za kožu, ten, imunitet, pa čak i raspoloženje.

Alkohol je jedna od stvari koja jako isušuje kožu i dehidrira cijeli organizma. Stoga svakako treba pripaziti na količinu alkohola koju unosimo u tijelo te se pobrinuti da pijemo dovoljno vode kako bi se nedostatak tekućine nadoknadio.

Promjena parfema koji koristimo godinama može biti vrlo pozitivno utjecati na samopouzdanje i sigurnost te potaknuti osjećaj mladosti. Preporučuje se korištenje parfema svježih mirisa koji sadržavaju notu citrusa.

Ulje avokada je odlično za duboku hidrataciju kože koja je u kasnijim godinama nužna. Učinci ulja avokada djeluju znatno duže od drugih ulja te odlično utječu na oštećenja na koži te nepravilnosti.