MALO SU IH 'POPRAVILI'

Službeni portreti princa Williama i Kate Middleton fotošopirani

13.12.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Iako se na prvi pogled čini da je riječ o portretima dvoje zgodnih, mladih i zaljubljenih, fotografije princa Williama i Kate Middleton, na kojima par izgleda besprijekorno, zapravo su posljedica Photoshopa

Službeni portreti princa Williama i

Kate Middleton, koje je snimio slavni fotograf Mario Testino, otkad su se pojavili u javnosti stalno nailaze na kritike. Ne samo što se Testina proziva da je loše odradio posao i propustio povijesnu priliku da stvori slike za pamćenje, sada ga se optužuje i da je digitalno obradio fotografije te uljepšao mladi par pomoću Photoshopa.

Mario Testino, koji se, među ostalim, proslavio portretima princeze Diane, nikada nije tajio da 'popravlja' svoje slike uz pomoć digitalne tehnologije, pa ni mladi zaručnici nisu bili iznimka.

'Photoshop je minimalno korišten. Ovi portreti tretiraju se kao umjetničko djelo, a ne kao službena fotografija', rekao je za The Telegraph izvor blizak kraljevskoj obitelji i dodao da intervencije nisu učinjene da bi se Williamova kosa učinila gušćom, već su obrađeni kontrasti između boja njihove odjeće i pozadine.

Iako je Kate Middleton to bilo prvo takvo snimanje, inzistirala je na tome da sama donese svoju odjeću, mada joj je Testino ponudio pomoć nekoliko svojih stilista koji su za nju predvidjeli dizajnersku odjeću. Ona je ustrajala na tome da je sama odabere te je nosila svoju odjeću iz high-street lanca dućana Reiss and Whistles.