JEDNA ZA MAMU

Kako mački vratiti apetit

23.01.2017 u 13:40

Bionic
Reading

Mačka vam u zadnje vrijeme nema baš apetita? Možda ste nabavili novu hranu pa zato stvara probleme? Imamo nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći

Što učiniti kad se ljubimici ne sviđa nova hrana koju ste kupili za nju? Za početak, morate ostati mirni – mačke su poznate po svojoj izbirljivosti i mušičavosti kad je hrana u pitanju.

Suho u mokro

Mačke, kao ljudi, vole određene okuse. Suha hrana dosta je slaba što se okusa tiče pa će se ljubimici možda svidjeti mokra hrana. Ionako više vole obroke koji u sebi imaju tekućine.

Toplina

Mačkama je hladna hrana neobična jer su kao mali pili majčino mlijeko. Ako malo zagrijete mačju hranu, ljubimici bi se to moglo svidjeti. Ovo je također dobar savjet za mačiće koji tek počinju jesti kupovnu hranu.

Začin

Ljudi uglavnom sve sole. Mačke pak većinom vole okus tunjevine. Dodajte malo soka od tunjevine na hranu, no vodite računa da je u pitanju riba pakirana u vodi, ne u ulju.

Pravo vrijeme

Iako zvuči smiješno, mačka vam možda ne želi jesti jer nije gladna. Pokušajte joj dati obrok malo kasnije. Kućne mačke ne trebaju puno hrane jer uglavnom nisu vrlo aktivne. Možda ne bi bilo loše pokušati uvesti točno vrijeme obroka pa ga se držati.

Pohvala

Ako mačka baš nije raspoložena za hranu, već oklijeva i prebire po zdjelici, pokušajte je pohvaliti kad nešto pojede. Poslije obroka je možete malo maziti i četkati.

Na tuđem primjeru

Ako ste vlasnik više od jedne mačke, druga ljubimica vjerojatno će potaknuti apetit one koja ga je izgubila. Stoga nije loše hraniti sve mačke u isto vrijeme. Također nije loše zdjelice mačkama postaviti tako da nisu preblizu. Vlasnici će najbolje znati vole li njihove mačke jesti zajedno ili odvojeno.

Veterinar

Ako ništa nije upalilo, a mačka slabo jede, pametno je posjetiti veterinara kako bi se utvrdilo da se ne radi o nekoj bolesti. Kad budete sigurni da vam je ljubimica zdrava, možda vam veterinar može dati neki dobar savjet kako joj otvoriti apetit.

YouTube Autor: YouTube