PLEMENITI SVOJEGLAVCI

Je li afganistanski hrt pravi pas za vas

13.01.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Ako volite češljati, četkati i raspetljavati dlaku, nema boljeg psa od afganistanskog hrta. Šalu na stranu, te elegantne životinje lako će vas zavesti svojom pameću i ljepotom

Afganistanski hrtovi prekrasni su psi. Imaju dugu svilenkastu dlaku i otmjeno držanje. Teško je ne zaljubiti se u tu elegantnu pasminu.

Vole aktivnost

Iako nema ništa povremenog izležavanja, afganistanski hrt još uvijek najviše voli trčati. To je karakteristika goniča i tu nema pomoći. Hrt je stvarno sretan samo ako može biti svakodnevno aktivan.

Zahtijevaju puno četkanja i češljanja

Iako ga se obavezno svakodnevno treba češljati, afganistanski hrt to voli pa njegov vlasnik to treba gledati kao tetošenje i bliskost. Ako namjeravate redovito kupati svog hrta, vjerojatno će vam se isplatiti kupiti poseban fen za njega.


Pametni su

Druga riječ za pamet u psećem svijetu je svojeglavost pa očekujte puno rada i dresure da biste naučili svog hrta poslušnosti. U pitanju je pametna pasmina koja nema nikakvih problema s učenjem, no hrtovi ponekad znaju biti prilično tvrdoglavi.

Visoki su

S obzirom na visinu, hrt će svog vlasnika natjerati da itekako pazi koju je hranu ostavio gdje. Hrtovi s lakoćom mogu doseći većinu mjesta na kojima ljudi ostavljaju hranu pa njihovi vlasnici vrlo brzo usvoje pospremanje jestivih stvari na sigurno te držanje kante za smeće na mjestu do kojeg psi ne mogu.

Vrlo su samozatajni

Afganistanski hrtovi po ponašanju ponekad podsjećaju na mačke – većinu vremena ne pokazuju svoje osjećaje. Iako su često vrlo nježni s djecom, nisu pretjerano zaigrani.

To nimalo ne umanjuje njihovu privrženost svojoj obitelji.