PREDANI SPORTAŠI

Zašto bi veliki šnaucer mogao biti pravi pas za vas

23.08.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Veliki šnauceri nisu za svakoga. U pitanju je prilično tvrdoglav i zahtjevan pas, no svejedno može biti sjajan obiteljski ljubimac

Veliki šnauceri najbolji su za iskusne vlasnike jer su pametni, no svojeglavi. Zbog toga zahtijevaju dresuru od prvog dana.

Vole raditi

Veliki šnauceri su radišni psi. Najsretniji su kad im date neki zadatak. Dresura je također jedna od stvari koja ih veseli jer im takve aktivnosti stimuliraju tijelo i um.

Vole aktivnost

Veliki šnauceri najčešće vode aktivan život ako im vlasnik to omogućuje. Svakodnevne šetnje samo su početak trošenja energije koju ti psi imaju. Kuće s dvorištem idealni su domovi za velike šnaucere. Zbog visoke razine energije nisu idealni za domove s malom djecom jer ih lako mogu srušiti tijekom igre.


Vrlo su predani

Veliki šnauceri predani su svojoj obitelji i neće dopustiti da im se išta dogodi. Osim što su odlični psi čuvari jer uvijek drže jedno oko na svojim vlasnicima, također su i vrlo pametni pa znaju razaznati tko im je prijatelj, a tko nije.

Imaju prepoznatljiv izgled

Veliki šnaucer ima vrlo prepoznatljiv izgled, no to se ne događa samo po sebi, već zahtijeva redovito češljanje, šišanje, kupanje i čišćenje ušiju. Šnauceri koji svakih šest do osam tjedana ne dobiju temeljit tretman izgledat će zapušteno, a mogu imati i neke probleme, poput zapetljanih klupka dlake.

Znaju biti malo neuredni

Zbog svojih obrva, brade i brkova, veliki šnauceri često znaju napraviti nered kad piju vodu ili nakon kupanja. Voda će im se često cijediti s njuške, a ako protresu glavom, zidovi i namještaj neće vam izgledati sjajno. Najbolje je uvijek imati ručnik pri ruci.