KUĆANSKE OBAVEZE

Održavate li čistoću i u ljubimčevom dijelu stana?

27.07.2016 u 17:36

Bionic
Reading

Nitko ne voli kućanske poslove, a vjerojatno još manje kad su u pitanju prljavi zahodi i zdjelice naših ljubimaca, no održavanjem čistoće u životinjskom dijelu stana smanjuje im šansu da se razbole

Iako je možda u redu dopustiti da vam hrpa prljavog rublja naraste više nego što bi trebala, kad su u pitanju ljubimci, prilično je važno održavati čistoću njihovih zdjelica, zahoda, nosiljki i sličnih stvari.

Nakon što vaš ljubimac poliže svoju zdjelicu gotovo do sjaja svejedno biste je trebali oprati. Sredstvo za pranje suđa i topla voda sprat će sve mikrobe sa zdjelice, a usput će vas poštedjeti i mrava, ako imate takvih problema.

Nisu samo zdjelice te koje trebaju pranje. Ako imate jednu od onih pametnih hranilica, i njih treba jednom mjesečno oprati. Neki od tih aparata može se prati, kao i zdjelice, u stroju za pranje suđa.

Ako imate malu fontanu iz koje vaš ljubimac pije vodu, vjerojatno već znate da i nju treba povremeno oprati. Jednom mjesečno je dosta. Najbolje ju je osušiti na suncu.


Krevet ljubimca nema posteljinu pa ako nema kartonskih dijelova, trebate ga svakih par tjedana ubaciti u perilicu rublja. U slučaju da ljubimčev krevet ne možete prati strojno, redovito ga usisavajte, a kad ulovite slobodnog vremena, možete ga oprati na ruke.

Čistite ljubimčev zahod svaki dan. To je dobro, kako za njegovo tako i za vaše zdravlje. Mačke su poznate po tome da ne žele vršiti nuždu u WC-u koji nije čist.

Cijeli zahod, ispražnjen od pijeska, trebali biste oprati vrućom vodom i sapunom bez mirisa jednom ili dva puta mjesečno. Isto vrijedi i za nosiljku nakon njenog korištenja.

Operite povremeno i ljubimčeve omiljene igračke koje najčešće koristi. To će smanjiti šansu zdravstvenih problema koji mogu nastati zbog bakterija.

Ako dopuštate ljubimcu da vam dolazi u krevet, nadamo se da redovito mijenjate i svoju krevetninu.