BRILJANTNI RADOHOLIČARI

Je li graničarski ovčar pravi pas za vas?

23.06.2016 u 14:52

Bionic
Reading

Ako volite po cijele dane sjediti, graničarski škotski ovčar vjerojatno nije pas za vas. Ta pasmina obožava aktivnost

Graničarski škotski ovčari iznimno su inteligentni radoholičari i najsretniji su kad imaju nešto za raditi. Imaju lijepo krzno za koje se nije teško brinuti.

Vrlo su organizirani

Postoji razlog zašto se određene pasmine zovu ovčari. Graničarski ovčar imat će potrebu okupljati svoju obitelj kako bi je držao na oku. To uključuje ljude, ljubimce pa čak i bicikle, stoga ga je važno trenirati da ne trči za vozilima na cesti.

Sumnjičavi su

Ovčari čuvaju svoje stado pa nije ni čudo da graničari imaju taj isti zaštitnički karakter. S obzirom na to da se ne srame lajati, graničarski su ovčari prilično dobri psi čuvari. Ako ne želite njegovati tipične odlike te pasmine, morate ga od malih nogu socijalizirati i podučavati da ne laje.


Vole se natjecati

Ne postoji ni jedna aktivnost koja je graničarskom ovčaru dosadna. Što je zadatak zahtjevniji, to je graničarski ovčar sretniji. To ih čini i sjajnim spasilačkim psima.

Potpuno su usredotočeni na ono što rade

Graničarski ovčari imaju posebnu vještinu – mogu se toliko usredotočiti na svoj zadatak da samo pogledom mogu kontrolirati svoje stado. Graničarski ovčar katkad će vas neumoljivo promatrati dok ne učinite ono što je on naumio.

Iznimno su pametni

Graničarski ovčari u samom su vrhu među pametnim pasminama. Obožavaju učiti nove stvari i lako usvajaju razne vještine.