SVE O PIT BULLOVIMA

Sutra se održava tribina 'Mighty Dogs'

23.05.2016 u 15:29

Bionic
Reading

U utorak 24. svibnja održava se tribina 'Mighty Dogs' na kojoj ćete moći saznati sve što želite o pit bullovima

Često možemo vidjeti sadržaje s naslovom tipa ‘krvoločan pit bull zaklao...’, no pozadina priče isto tako vrlo često nije ispričana. Psi kao što su američki stafordski terijer, pit bull terijer i bull terijer te njihove kombinacije i križanci automatski su u nečijim očima krvoločni psi, što je zapravo vrlo daleko od istine.

U utorak 24. svibnja u klubu Močvara Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo organizira tribinu ‘Mighty Dogs’ na kojoj ćete moći saznati sve o pasmini pit bull, povijesti, karakteru i temperamentu te naravno o zakonskoj regulativi. Uz Indigo, gosti tribine su međunarodni kinološki sudac Mladen Ercegović, koji je ujedno sudjelovao u izradi pravilnika o opasnim psima te je i sam vlasnik američkog stafordskog terijera. Tribina je namijenjena svima koji su zainteresirani za udomljavanje pit bullova i njihovim vlasnicima.


Prezentirat će se što sve može pit bull i još dosta drugih zanimljivih stvari. Tribina je zamišljena kao diskusija, tako da ćete biti slobodni postavljati pitanja.

Udruga Indigo je od ukupnog broja udomljenih pasa (više od 700) udomila 50 posto pit bullova. Tribina počinje u 20 sata, a vodi je Mario Kovač.