NJEŽNI I PREDANI

Zašto je možda baš zlatni retriver pas za vas

22.12.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Zlatni retriveri radni su psi s puno energije i vole razne aktivnosti, no istovremeno su vrlo nježni i predani. Nije ni čudo da su među najpopularnijim obiteljskim psima

Lako sklapaju prijateljstva

Zlatni retriveri vole ugađati svojoj okolini, nježni su i vedre naravi. Vjerojatno baš zbog toga lako sklapaju nova prijateljstva. Podjednako su pristupačni bez obzira radi li se o djeci, psima ili mačkama.

Vole aktivnost

Zlatni retriveri većinu su vremena u pokretu. Samim time, ti psi mogli bi i svoju okolinu zaraziti potrebom za aktivnošću. Zlatni retriveri vole se šetati, trčati, pa čak i plivati. Zbog ljubavi prema kretanju, retrivere je lako naučiti da sudjeluju u sportskim aktivnostima.


Vole vodu

Zlatni retriveri vole plivanje i kupanje. To su idealni psi za voditi na more jer će s guštom zaplivati s vama. Nemojte ga jedino zaboraviti poslije oprati od soli ili klora. Također, pametno ga je opremiti prslukom za spašavanje.

Lako ih je trenirati

Ako ste dosljedni i jasni dok je vaš zlatni retriver još štene, kasnije će biti idealan pas. Zlatni retriveri inteligentni su psi koji lako savladavaju razne trikove.

Ne smeta im kiša

S obzirom na to koliko vole vodu, nije posebno čudno da zlatnim retriverima ne smeta ni kiša. To mogu zahvaliti svom posebno gustom duplom krznu koje je praktički vodootporno.