EGZOTIČNA ZIMA

Zavirite u zimski život Zagrebačkog ZOO-a

26.11.2015 u 18:59

Zima u Zagrebačkom zoološkom vrtu

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Zahvaljujući Egzotičnoj zimi u Zoo vrtu, posjetitelji će moći doznati kako najhladnije godišnje doba izgleda u različitim dijelovima svijeta. Zanimljive priče nadovezivat će se na neke od najatraktivnijih stanovnika Maksimira poput alpake Jasspera

Egzotična zima u ZOO vrtu skupni je naziv za igre, predstave, radionice i druge edukativne programe koji se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavaju od subote, 28. studenog, 2015., do kraja veljače 2016.

'Ma, tko spava zimi?' slogan je povezan s ovim zabavnim projektom Zagrebačkog ZOO-a. Životinjski svijet, naime, nikad ne spava - mraz, a uskoro i prve pahulje snijega, sa zanimanjem će istraživati lavovi, leopardi, medvjedi, crvene pande, deve, sove i sve ostale životinje.

Zbog toga su edukatori Vrta osmislili Egzotičnu zimu u sklopu koje je posebno zanimljiv program Zima oko svijeta. Zahvaljujući njoj, mališani će moći doznati što se sa životinjskim svijetom događa tijekom zime u kojem kutku svijeta i kako se na to nadovezuje život ljudi.


Jedna od najvećih zvijezda zimi je u Zoološkom vrtu Jassper, mužjak alpake s kojim će se posjetitelji Vrta vikendom moći fotografirati u 11 sati i 15 minuta te 14 sati i 15 minuta.

U Tropskoj kući djeca će životinjski svijet moći istraživati dodirom, a kraj nastambe lavova u suradnji sa školom Helen Doron bit će organizirana edukativna radionica na engleskom jeziku.

U sklopu Slasne radionice pripremat će se zimske poslastice za stanovnike Vrta, a da zimi hranom ne oskudijevaju raspjevani stanovnici zagrebačkih vrtova i balkona, edukatori će djecu poučavati izradi hranilica i kućica za ptice.