BROJ PRIJAVA OGRANIČEN

Otvoren novi klub za vlasnike pasa

25.11.2015 u 19:30

Bionic
Reading

Treneri Nenad Novak i Neven Kovačević u suradnji s Udrugom za dobrobit i zaštitu životinja Indigo otvorili su novi klub za vlasnike pasa - Sirius

U Zagrebu je prije par dana osvanuo novi klub za sve vlasnike pasa, a osnivači kluba su treneri Nenad Novak i Neven Kovačević te Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo.

S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji klub u kojemu su dobrodošli svi vlasnici pasa sa ili bez problema u ponašanju, osnivači su se odlučili da je vrijeme za pokretanje Siriusa kako bi se svima pružila mogućnost postati odgovoran i aktivan vlasnik psa, educirati se, zabaviti i družite te upoznati i prepoznati potencijalne vlastitog psa i po želji okušati se u raznim 'psećim' disciplinama.

Prva mala škola počinje 30. studenog pod nazivom 'Mir i to je dobro'. Strah od petardi, pucnjave i glasnih zvukova učestao je problem kod pasa. Psi često doživljavaju glasne i nepredvidljive zvukove zastrašujućim. Postoji nekoliko stvari koje mogu učinkovito riješiti tu fobiju, a kako - saznajte u školici Nenada Novaka.

U Novakovoj maloj školi radit će se na izbalansiranom i pravilnom odnosu čovjeka i psa te korektno izvođenje vježbi (sjedi, lezi, dođi i uz nogu - na povodcu). Više informacija možete saznati na službenoj stranici na Nenadove školice Facebooku. Broj je prijava ograničen, stoga ako želite sudjelovati, požurite s prijavom, i to na ovaj mail, s naslovom maila 'Mir i to je dobro'.


A evo što su sami osnivači rekli o pokretanju Siriusa:

'Sirius je zamišljen kao klub vlasnika pasa koji na jednom mjestu mogu ispuniti ljudsku potrebu za druženjem i neraskidivu sponu s prirodom preko naših ljubimaca. Siguran sam da će stručni kadar Siriusa u opuštenoj, ali i radnoj atmosferi ispuniti sve želje vezane uz vašeg vjernog pratitelja psa. Kako dolazim iz Športske radne kinologije kojom se bavi sve više ljudi, ali i u razgovoru s njima osnivanje ovakvog luba postala je u biti naša obaveza, a ne opcija', kaže Nenad Novak.

‘Uvidjeli smo tokom godina bavljenja zaštitarstvom da mnogo pasa završi na ulici upravo zbog neadekvatnog bavljenja njima, lošeg ili nikakvog međuodnosa te neznanja. Osnivanjem kluba želimo potaknuti aktivno i odgovorno vlasništvo te svim vlasnicima pasa omogućiti ugodno mjesto za rad i zabavu s vrhunskim trenerima, ukratko mjesto na kojem ćete dobiti sve sto vam je potrebno za kvalitetan suživot sa svojim ljubimcem, ali i mogućnost bavljenja Sportskom radnom kinologijom. Za svakog ponešto’, rekla je Udruga Indigo.

‘Vlasnici pasa žele učiti, žele znati i žele se baviti svojim psom. Nevezano za trenutačne probleme koje možda imaju sa psom, većini je vlasnika jasno da izgradnjom kvalitetnog odnosa lakše detektiraju problem i nalaze rješenje na obostrano zadovoljstvo. Kako se odnos gradi i razvija tokom cijelog života, smatram da je mudro i potrebno kvalitetno se baviti psom bez obzira na njegovu dob', zaključio je Neven Kovačević.

Sve informacije o projektima u sklopu kluba možete saznati i pratiti na službenoj stranici Facebooka kluba Sirius