U WESTGATEU

Jeste li bili na Međunarodnoj izložbi mačaka?

22.11.2015 u 10:17

  • +19

Međunarodna izložba mačaka

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Međunarodne izložbe mačaka održavaju se u subotu i nedjelju, 21. i 22. studenoga u Westgate Shopping Cityju, a prijavljeno je više od 210 mačaka

U Westgate Shopping Cityju održavaju se Međunarodne izložbe mačaka. Osim iz Hrvatske, četveronožni natjecatelji stižu iz susjednih država, a radi o pravoj mačjoj eliti jer su se mnoge od prijavljenih mačaka natjecale na Svjetskoj izložbi održanoj krajem listopada u švedskom Malmou.

'Još je jedna zanimljivost brojnije pojavljivanje posebno atraktivne pasmine sfinks, bezdlake mačke koja uvijek pobudi veliko zanimanje posjetitelja zbog svog specifičnog izgleda', istaknula je u ime organizatora tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović.

Od ostalih pasmina u Westgateu ćete imati prilike vidjeti American Curl, bengalsku, britansku kratkodlaku, bgzotu, maine boone, norvešku šumsku, Ragdoll, svetu birmu, sibirsku, snowshoe, tajlandsku te domaću mačku.

Izložba će za javnost biti otvorena od 10 do 18 sati u nedjelju, a najatraktivniji dio programa je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe koje će u nedjelju biti održano u 16 i 30 sati.