PAMETNI ČUVARI

Zašto je možda baš rotvajler pas za vas?

20.11.2015 u 15:01

Bionic
Reading

Rotvajleri su prepoznatljivi psi velike glave i mišićava tijela pokrivena crnom sjajnom dlakom. Pripadnici te pasmine najzadovoljniji su kad imaju što za raditi, no zahtijevaju ozbiljnu obuku

Veliki su zaštitnici

Rotvajleri su predani i odani psi koji budnim okom paze svoju obitelj. Neki neće dopustiti nikome koga ne poznaju u kuću dok ga jedan od vlasnika ne pozove da uđe, pa ga je pametno istrenirati kako ne bi došlo do nepoželjna ponašanja.

Vole razmišljati

Bez obzira na veličinu, rotvajleri su vrlo pametni psi. Iako su često psi čuvari, razmislit će i svaku će situaciju procijeniti prije no što reagiraju.


Ne smeta im kad su sami

Rotvajleri vole provoditi vrijeme sa svojim vlasnicima, no ne smeta im kad su sami. Ovo je sjajna karakteristika za one ljude koji moraju psa ostaviti samog kod kuće dok rade. Naravno, nijednog psa se ne smije ostavljati dulje vrijeme samog ili vezanog u dvorištu.

Vole rad

Rotvajleri su pravi radni psi. Mogu biti policijski psi, ovčari i terapeutski psi. Razlog njihove pogodnosti bilo kojem zanimanju je to što imaju puno energije koju moraju potrošiti.

Ako ne šećete svog rotvajlera redovito, prilično brzo će se udebljati. Kod kuće ga zabavite mozgalicama za pse. Nikad ga nemojte prestati trenirati i taj veliki dobri pas bit će prekrasan član obitelji.