MODERNIZACIJA U TIJEKU

Zagrebački Zoološki vrt dobio novi ulaz

22.10.2015 u 19:38

Novi ulaz u Zagrebački zoološki vrt

Izvor: Promo fotografije / Autor: KATJA VRETENAR

Bionic
Reading

U sklopu projekta ‘Modernizacija u Zoološkom vrtu u Zagrebu – prva faza’ danas je svečano otvoren novi istočni ulaz u Zoološki vrt

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je svečano otvorio Istočni ulaz – novi ulaz u Zoološki vrt, a ukupna vrijednost investicije je 846.336,85 kuna. Ulaz koji povezuje ulicu Fakultetsko dobro s Maksimirskom ulicom dovršen je uspješno i u predviđenom roku te je od iznimne važnosti jer su njegovim otvorenjem stvoreni preduvjeti da se krene u daljnju izgradnju ostalih objekata predviđenih u projektu.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Zoološkog vrta u Zagrebu Davorka Maljković te je istaknula kako u Zoološkom vrtu već godinu dana radi skupina suradnika Grada Zagreba i Zoološkog vrta i da se rezultati sada već vide na terenu. ‘Dosada su završena tri manja projekta u sklopu glavnog projekta modernizacije - završena je sjeverna ograda, centralna kotlovnica koja grije sedam objekata unutar gospodarskog dvorišta Zoološkog vrta, a danas smo se okupili kako bismo otvorili Istočni ulaz u Zoološki vrt’, naglasila je ravnateljica.

‘Okupili smo se danas kako bismo otvorili ovaj sadašnji i budući ulaz u Zoološki vrt. Kada do konca iduće godine završimo glavni ulaz kroz park, ostavit ćemo i ovaj da radi, kako bismo omogućili ulaz i iz istočnog dijela Zagreba. Zoološki vrt više od 30, 40 godina nije imao pravu investiciju i hvala svima koji su omogućili da se to dogodi’, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić, zahvalivši svima koji su sudjeluju u projektu modernizacije.


Jedna je od novosti to što Zoološki vrt, nakon nešto više od 30 godina, ponovno uvodi ulaznice s likovima životinja.

‘Molim građane za razumijevanje jer će nove ulaznice na blagajnama biti za otprilike tri tjedna, a jednako tako moći će se kupiti na samoposlužnim aparatima na novom Istočnom ulazu u Zoološki vrt’, poručila je ravnateljica Davorka Maljković.

Istočni ulaz će sve do ljeta 2016. biti jedini ulaz u Zoološki vrt, umjesto dosadašnjeg starog ulaza iz parka Maksimir, čijim se zatvaranjem omogućuje rekonstrukcija cijelog zapadnog dijela Zoološkog vrta, što će uvjetovati otvaranje niza novih gradilišta. Moderni i funkcionalni ulaz će, osim navedenog, odsada omogućiti kvalitetniji i bolji protok posjetitelja, smanjujući gužve i povećavajući kvalitetu usluge, a time i zadovoljstvo posjetitelja. Na ovaj se način Zoološki vrt približava posjetiteljima koji dolaze javnim gradskim prijevozom, na tri do pet minuta od stajališta tramvaja, jer je u neposrednoj blizini Maksimirske ulice.

Projekt ‘Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza’ započet u listopadu 2014. na pola je puta do završetka. Radovi napreduju po planu, pa se očekuje da bi ovim tempom zagrebački Zoološki vrt u novom ruhu mogao zablistati već u rujnu 2016. Cilj projekta je povećati kvalitetu turističke ponude Grada Zagreba i Zoološkog vrta izgradnjom novih atraktivnih sadržaja namijenjenih smještaju životinja i kvalitetnijem pružanju usluga posjetiteljima. Ukupna vrijednost projekta je 37.853.343,04 kuna, od čega se čak 95 posto, odnosno 35.960.675,88 kuna, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.