SLOBODOLJUBIVI INDIVIDUALCI

Ovi klišeji o vlasnicima mačaka potpuno su istiniti

01.09.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Obožavatelji mačaka često znaju biti nazivani 'ludim mačkaricama i mačkarima' koji pretjeruju u svom odnosu s njima. Iako nije baš fer generalizirati, ipak je moguće reći nekoliko stvari koje vrijede za većinu mačkoljubaca

Imaju otvoren um

Istraživanje objavljeno 2010. u časopisu Anthrozoos ukazuje na to da su ljubitelji mačaka skloniji istraživanju novih stvari te da su uglavnom znatiželjni. Ta karakteristika je također povezana s umjetničkom kreativnošću.

Ne smatraju se boljima od mačaka

Mačkoljupci poštuju mačke i teško im pada pomisao da te nezavisne i pametne životinje žive na cesti. Često s vremenom počnu sudjelovati u spašavanju mačaka i s dobrotvornim radom u udrugama za prava životinja. Spašene mačke su za njihove ljubitelje dio njihove obitelji, pa se tako i odnose prema njima.

Povučeni su i osjetljivi

Mačke po prirodi nisu sklone povezivanju s drugim stvorenjima, a slično je i s njihovim vlasnicima. Mnogi vlasnici mačaka osobe su zadovoljne svojim povučenim životnim stilom. Takve osobe mogu biti savršeno opuštene u društvu, no treba im i njihova samoća.


Politički naginju lijevo

Nema sumnje da postoje mnogi konzervativci koji kod kuće imaju mačku, no većina njih su liberali. Situacija je obrnuta kad su u pitanju psi.

Zahvalni su kad im mačka posvećuje pažnju

Mačke mnogim vlasnicima pružaju oslonac kad im je teško u životu. Osobe koje kod kuće imaju mačku zahvalne su svojim ljubimicama kad odvoje vrijeme za njih i smirujuće predu dok ih se mazi i govori im se o životnim problemima.

Nikad ne napuštaju kuću, a da se ne očiste od dlaka

Bili pedantni ili ne, vlasnici mačaka će prije izlaska još jednom provjeriti imaju li njihovih dlaka na odjeći. Štoviše, s vremenom vlasnici mačaka znaju početi sličiti svojim ljubimicama jer im je lakše kupiti odjeću na kojoj se dlaka ne vidi nego se neprestano čistiti.